avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie intracomunitare

Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza "produse" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc din tara prin care le livreaza, lunar,necesarul de produse de acest fel. Produsele se livreaza pe baza de aviz. Ce acte se intocmesc? NIR, bon consum si in cat timp tbfacuta factura finala?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2009
georgealex, utilizator
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 14:26, 9 Mai 2009
termenul de facturare este pana pe 15 ale luni urmatoare .
Cum a spus si fanica factura trebuie emisa pana in a 15 a zi a lunii urmatoare:
Cod Fiscal
ART. 155
Facturarea
(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă

Se face receptie si descarcare gestiune in baza avizului/facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)