avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diploma de Licenþã „Universitatea Spiru Haret\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diploma de Licenþã „Universitatea Spiru Haret"

Am două întrebări pentru d-voastră! Prima ar fi următoarea:
Subiectul nerecunoaşteri studiilor absolvenţilor Universităţii Spiru Haret, forma de învăţământ ID, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este arhicunoscut. Se poate prescrie vreodată dreptul unui absolvent al USH, anul 2008, care şi-a ridicat Diploma de Licenţă, semnată şi parafată de către Ministerul Educaţiei şi de către USH, de a chema în judecată MECTS pentru a-i fi recunoscut acest act şi dacă da, în ce condiţii?
A doua: Există cazuri în care absolvenţii USH au dat în judecată Ministerul Educaţiei şi le-au fost recunoscute Diplomele de Licenţă în Instanţă. Este binecunoscut cazul d-nei Din( aşa o cheamă), absolventă USH, care a obţinut o decizie favorabilă la ÎCCJ. Se prefigurează adoptarea în Parlamentul României a unei legi care să prevadă reglementarea situaţiei absolvenţilor ID de la USH. La modul cum văd lucrurile cei din MECTS şi datorită dezmăţului mediatic de înjosire a absolvenţilor ID de la USH este posibil să fie aprobată o lege care să prevadă recunoaşterea studiilor doar prin susţinerea unui nou examen de Licenţă organizat de USH sau alte Instituţii de Învăţământ Superior agreate de Guvern. Cum s-ar putea răsfrânge efectul acestei Legi asupra acestor absolvenţi, ţinând cont de principiul neretroactivităţii aplicării acesteia?
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
samotrace, utilizator
Cel mai recent răspuns: samotrace , utilizator 14:19, 11 Septembrie 2010
Eu nu am auzit ca in dex sa existe cuvantul "relicentiere". Ori este examen de licenta ori nu. Apoi, nu vad de ce sunt recunoscuti anii de studiu, iar licenta obtinuta, nu.
De fapt nu ma mai mira nimic pentru ca interesul poarta fesul.
Îmi cer scuze, dar vă rog foarte mult, aş dori un răspuns avizat la cele două întrebări puse anterior! ªtiu că este greu să vă pronunţaţi şi să emiteţi un răspuns fără a avea toate datele problemei! Totuşi,vă rog să încercaţi! Este vorba de soarta a zeci de mii de oameni! Bineînţeles că vom contacta ulterior un avocat cât mai profesionist posibil, dar mai întâi avem nevoie de o informare competentă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relicentiere universitatea "spiru haret" educatoarea educatoarea Sunt licentiata in Stiinte ale Educatiei la Univ. \"SPIRU HARET\", promotia 2009, forma de inv. ID.Chiar daca MECTS a recunoscut aceste studii in toamna, de ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret joneko joneko Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, promotia 2009, forma de invatamant ID, cu exament de licenta promovat in iulie 2009 . Nu am obtinut diploma nici acum (am ... (vezi toată discuția)
Ush/ (re)licentiere ContSters160295 ContSters160295 Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in ... (vezi toată discuția)