avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire fara a necesita ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire fara a necesita ingrijiri medicale

As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest caz
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:31, 11 Septembrie 2010
Da, puteti depune plangere, daca stiti ca va puteti sustine acuzele. Sa aveti martori . Fapta se incadreaza la ,,loviri si alte violente" . Persoana este protejata prin lege impotriva oricaror acte de violenta, nefiind o conditie sa fie batuta mar pentru a i se face dreptate.
Pentru infractiunea de loviri si alte violente se poate formula plangere si fara certificat medico-legal- temei de drept art.180 al.1 sau al.2 daca vorbim de lovire asupra membrilor familiei.
Plangerea de depune la organul de cercetare penala fie la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului si trebuie probata cu 2 martori.
Aveti de asemena posibilitatea de a va constitui parte civila in procesul penal atat cu despagubiri materiale cat si cu daune morale sau numai cu daune morale -in functie de imprejurarile concrete.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Ameninþare ºi lovire.pot solicita despãgubiri? iosif1991 iosif1991 Buna seara, -o persoana a amenintat pe mama mea, a lovito si injurat. Daca il dau pe mana politiei pot sa cer daune de la el. Va multumesc (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)