avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau un sfat

Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea.
Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de judecata sa dispuna :
obligarea subsemnatului la plata unei pensi de intretinere in valoare de ....motive subsemmnatul nu sunt incadrat in munca dar arat ca in prezent dispun de resurse financiare indestulatoare pentru a achita de buna voieaceasta contributie fara a pune in primejdie propria-mi intretinere.Aceasta a fost facuta de avocatul lui .Acesta mi-a dat si mie sa semnez o hartie
Subsemnata ....casatoria dintre noi urmand sa se desfaca din culpa comuna a partilor,fara motivarea sentintei de judecata.Sunt de acord ca minorul sa imi fie incredintat spre crestere si educare.Sunt de acord sa mi se achite lunar o pensie.....
Solicit in art.242 alin 2 cod pr civ judecarea cauzei si in eventuala lipsa a mea.
Spuneti-mi ce sa fac sa semnez?
Eu una nu sunt de acord cu divortul ptr ca nu sunt motive ,dar actele s-au introdus la ambitia sotului dupa o mica cearta conjugala
Ce ma sfatuiti sa fac
X-(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:04, 12 Septembrie 2010
Incercati sa discutati amiabil si incercati sa mai dati o sansa casniciei, daca credeti ca aceasta mai poate continua.
Instanta poate lua act de impacarea partilor in orice faza procesuala a divortului,atat la fond cat si in apel si recurs, apoi mai exista varianta ca ambele parti sa ceara suspendarea cauzei, suspendare care va dainui pe perioada unui an de la data cererii.
Daca in acest interval constatati ca relatia merge, actiunea se va perima, iar daca constatati ca nu merge puteti depune cerere de repunere pe rol a cauzei.
In concluzie variante sunt, acum depinde in ce masura ve veti intelege.
Mai aveti si posibilitatea introducerii unei actiuni reconventionale,prin care sa solicitati respingerea actiunii mentinerea casatoriei(situatie in care trebuie sa dovediti cu acte,martori,alte mijloace de proba ca nu exista motive care sa duca la desfacerea casatoriei)./
Oricum nu semnati respectivele acte.
Succes intr-o alegere buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort? UnTatic UnTatic Buna seara! As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari: Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si nu pot gbrlcostache gbrlcostache Sotul meu din 2004 are relatii cu diverse femei.Le-am descoperit pe tel.mobil,unele mi-au spus-o chiar ele.El a recunoscut o parte din ele.Continua mereu ... (vezi toată discuția)