avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc sa divortez si nu pot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc sa divortez si nu pot

Sotul meu din 2004 are relatii cu diverse femei.Le-am descoperit pe tel.mobil,unele mi-au spus-o chiar ele.El a recunoscut o parte din ele.Continua mereu asa si a ajuns la faza de a ma face pe mine sa cred ca sunt bolnava si nebuna.Ca ceea ce face el nu este sub nicio forma imoral, ca vorbeste noaptea cu ele la tel. chiar si cate 1 ora in timp ce eu dorm in camera alaturata.Ca doar vorbeste cu ele si atat.M-am saturat de minciunile lui pana peste cap.I-am spus ca doresc sa divortez, dar el imi baga bete-n roate.Nu am bani de un avocat si doresc sa ma reprezint singura.As vrea un model de cerere de dirvort, daca exista asa ceva.Sau daca in cererea care o fac trebuiesc scrise anumite lucruri,obligatorii.Cat de importante sunt amanuntele care m-au facut sa aleg aceasta cale(divortul).Nu vreau sa mi se taraganeze procesul ca nu am facut cererea bine,completa.Daca cineva are un "model" si vrea sa mi-l trimita,il astept pe briana_stoica@yahoo.com.Va multumesc si sarbatori fericite!
modele de cereri de divort gasiti pe internet, la un simpla cautare, insa e bine sa va consultati cu un specialist in timpul divortului. Sunt multe situatii tehnice in care nu veti sti cum sa reactionati, daca sotul dvs. nu este de acord cu divortul.
In cazul in care aveti dificultati financiare, puteti solicita printr-o cerere separata, aparare din oficiu, aratand cu dovezi ca sunteti in imposibilitate sa platiti un avocat. In stanta, potrivit dovezilor pe care le veti atasa la cerere, va dispune asistenta din oficiu.
Buna ziua !
Este greu cand se ajunge aici si ar trebui sa cumpaniti bine inainte de a face acest pas. Oricum, eu va recomand un avocat.
Un model:
Domnule presedinte,

Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotul meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnata si paratul ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an, obligand, totodata, pe parat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata.

Motivele actiunii sunt urmatoarele (le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model):

In fapt, paratul a manifestat de la inceputul casatoriei noastre o atitudine fizica violenta supunandu-ma pe mine si fiica mea la grave abuzuri fizice si psihice inca de la inceputul casniciei noastre.

Consider ca aceasta comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a casatoriei, a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere. Mentionez ca din casatoria noastra a rezultat un copil care este acum major.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.
In dovedirea ei inteleg si ma folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.________, domiciliat in_____, judetul____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____;
2.________, domiciliat in_____, judetul_____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____.

Depun prezenta actiune, precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Semnatura reclamantului

Domnului Presedinte al Judecatoriei ................
Cu stima !
mult suces in noul an va doresc, nu merita sa traiti o astfel de casnicie
Va trebui sa aveti si cel putin un martor care sa cunoasca motivele pentru care dvs. doriti sa divortati.
Daca accesati functia cautare pe acest forum, de exemplu "divort cu/fara minori" puteti afla informatii utile cu privire la aceasta procedura, daca sustineti ca nu aveti posibilitatea angajarii unui avocat.
Daca v-ati hotarat, fiti consecventa in ceea ce v-ati propus :)
Va fi foarte greu pentru dvs.,atat acum cand se pun probleme juridice,dar mai ales dupa divort ,pentru ca din cate am inteles nu aveti loc de munca.
Orice afirmatie cu privire la comportamentul sotului din actiunea de divort ,trebuieste sa o dovediti prin continutul declaratiilor martorilor pe care sunteti obligata sa ii audiata conform legii.
Este bine sa consultati un jurist pentru a va ajuta macar cu detaliile tehnice macar.
Va urez Sarbatori fericite si un an nou,mult mai bun !

Alte discuții în legătură

Cerere divort andreescugetta andreescugetta Buna ziua, as vrea a divortez de sotul meu, desi acesta nu doreste. Motivele sunt multe, unul din ele cel mai important fiind bautura. as vrea sa divortez din ... (vezi toată discuția)
Cerere divort personalizata Robertx Robertx Buna ziua, de ceva timp ma documentez pe internet despre actiunea de divort. Ma documentez pentru mama, se chinuie cu barbatu asta de cand s-au casatorit, ... (vezi toată discuția)
Divort-va rog un sfat sterea sterea Buna ziua! Numele meu este flori si anm o mica problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. Sunt casatorita de 5 ani si de aproape un an nu ma mai inteleg ... (vezi toată discuția)