avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic definitiv?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic definitiv?

poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste acel contract? sau mai bine-zis de cind se socotesc acei 2 ani de stagiatura?
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 11:27, 5 Iulie 2011
Buna ziua,
Cand m-am inscris in colegiu, aveam deja 1 an şi jumatate vechime cu contract de munca la o societate, vechime care nu m-a ajutat cu nimic la calculul celor doi ani. Insa, examenul se poate da, cu dispensa, dupa 1 an jumatate de la inscrierea in colegiu, cu conditia sa dai pana atunci toate examenele.
Buna ziua,

Si pe mine ma intereseaza subiectul. Am fost consilier juridic timp de 3 ani la o firma din Romania si acum 4 ani am plecat in Anglia. Tocmai am aflat despre Ordinul ministrului justitiei nr. 606/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic si m-ar interesa sa exercit profesia de avocat in Marea Britanie. Am vazut ca pe langa diploma de licenta se cere si copie legalizată a certificatului de admitere original la Colegiul Consilierilor Juridici. Nu m-am inscris la Colegiu din acelasi motiv pe care l-a invocat si eagle_free : nu am considerat ca este necesar ,avand in vedere ca am peste 2 ani vechime in domeniu.
credeti ca adeverinta emisa de Ministerul Justitiei este suficienta sau trebuie sa ma adresez Colegiului pentru eliberarea unei legitimatii? Trebuie sa sustin vreun examen de definitivat?
Multumesc.


mihaela129 a scris:

Am vazut ca pe langa diploma de licenta se cere si copie legalizata a certificatului de admitere original la Colegiul Consilierilor Juridici.

Cine cere aceasta copie? De ce tocmai de la Asociatia "Colegiul Consilierilor Juridici" si nu de la o alta Asociatie a consilierilor juridici?
abcdeadi a scris:

...... De ce tocmai de la Asociatia "Colegiul Consilierilor Juridici" si nu de la o alta Asociatie a consilierilor juridici?


Pentru ca aceasta este cea mai cunoscuta ... despre celelalte nu se stie mai nimc si apoi mai exista si ”radio sant ” ....:)
Si sa mai faca si ei un banut cinstit. Că asociatie ca asociatie....dar taxa e taxa si trebuie platita :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere colegiul consilierilor juridici alina5ram alina5ram Am si eu o nelamurire...are vreun rost sa ma inscriu in CCJ daca deocamdata nu profesez ca si consilier juridic?:\">...Va multumesc anticipat pt raspunsuri ... (vezi toată discuția)
Calitatea de jurist Alina_2010 Alina_2010 Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu inscrisa in ccj pentru a participa la concursul de admitere in magistratura? annabela annabela Buna dimineata. Sunt consilier juridic la un ONG. Doresc sa aflu daca pentru a participa la examenul de admitere in magistratura acumuland vechime anterioara ... (vezi toată discuția)