avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la ajutor social

Buna ziuua.sunt in somaj ,iar sotul meu in varsta de 54 de ani fara nici-un fel de venit ,daca are dreptul la ajutor social avand si un minor in intretinere...
Cel mai recent răspuns: vasilica05 , utilizator 16:00, 13 Septembrie 2010
Primaria ii poate acorda sotului dvs. un ajutor social lunar, daca indeplineste conditiile prevazute in Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. In primul rand trebuie ca venitul familiei (inteleg ca sunteti trei persoane) sa nu depasesca 313 lei / luna, potrivit art. 4, alin. (1), lit. c) din acest act normativ.

ART. 4
(1) Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 125 lei pentru persoana singură;
b) 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
c) 313 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
d) 390 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
e) 462 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
f) câte 31 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condiţiile prezentei legi.

VA MULTUMESC ! O ZI BUNA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiez de venitul minim garantat si sa lucrez? bibiteodora bibiteodora buna ziua am si eu o intrebare sunt operata de cancer col uterin cu histerectomie totala vreau si eu sa stiu daca am dreptul la vreun ajutor banesc dar sa ma ... (vezi toată discuția)
Cine exact poate beneficia de cantina sociala - hrana rece banicaemilia banicaemilia Buna ziua, In cazul in care o persoana care are pensie de handicap grad accentuat si in acelasi timp si pensie pt limita de varsta in val de 350 lei mai poate ... (vezi toată discuția)