avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA invalida in cazul aceluiasi ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA invalida in cazul aceluiasi proprietar?????????

Buna ziua! Lucrez la o firma care detine mai multe vehicule. Intr-o zi, s-a produs si inevitabilul si am lovit cu masina firmei un alt vehicol aflat tot in proprietatea firmei, un motoscuter ce era parcat. pe masina nu se cunoaste nimic, caci, practic l-am impins numai, iar fiindca unde era parcat scuterul era si putina panta, imediat a cazut si s-a zgariat. Am fost la firma de asigurari ARDAF sa repar motoscuterul pe RCA-ul masinii. De acolo, inspectorii de asigurari mi-au spus ca potrivit legilor romanesti, nu se poate despagubi acelasi proprietar.

Pai si daca firma are 1000 de masini in flota si se ciocneste una de la iasi cu una de la Timisoara, amandoua sub acelasi proprietar, ce inseamna? ca nu se poate repara o masina pe RCA-ul soferului vinovat?

PS: Mi-a zis cineva ca cica la el la firma a fost un caz dimilar, insa nu au fost probleme cu asiguratorul, firma fiind despagubita. Doar ca societatea de asigurari la ei era OMNIASIG.
Cel mai recent răspuns: D_axL , utilizator 11:23, 22 Iulie 2010
Mda...am verificat la CSA si potrivit nu stiu carui ordin nu se poate despagubi acelasi proprietar indiferent dfe cate masini detine si circumstantele in care s-a intamplat accidentul. Numai bine si fara evenimente rutiere!



ps: nu trebuia sa dau numele companiilor dwe asigurari, scuze administratorilor.
Este bine ca dupa ani de zile de asigurare obligatorie auto, realizati acest aspect.
Iata ce nu se despagubeste (printre altele)pe polita de raspundere civila:
Art. 27. Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
...
3. prejudiciile produse bunurilor apartinand persoanelor fizice sau persoanelor
juridice, daca au fost provocate de un vehicul asigurat RCA, aflat in
proprietatea sau utilizat de aceeasi persoana fizica sau juridica
si care este
condus de un prepus al aceleiasi persoane juridice ori de o alta persoana pentru
care raspunde persoana fizica sau persoana juridica;

Nu conteaza marimea parcului sau a zonei geografice de raspandire, fiind si logica imposibilitatea de a fi raspunzator civilmente,pentru daunele pe care ti-le provoci singur.(fie ca p.f. fie ca p.j.)#-o
totusi mi se pare putin ciudat...Vreau sa spun ca pt p.j. pretul pt RCA este aproximativ dublu, iar faptul canu acorda despagubiri potrivit prevederilor art. 27...ma lasa dezamagit. si nu pentru ca am eu de platit 500 de lei cat a fost evaluata dauna, ci pt principiu. Sunt sigur ca sunt unii care au suferit avarii mai mari si s-au izbit de aceasta legislatie (defectuasa din punctul meu de vedere).
Este f. adevarat ca nu se despagubeste auto lovit in astfel de situatii.Va dati seama ca este posibil ca din multele masini pe care le am sa pun una sa loveasca o alta masina care imi napartine si astfel sa le repar pe amandoua, una pe CASCO si una pe RCA fara sa platec nimic decat asigurarile respective.
mda, insa inainte de a ne gandi la frauda, ar trebui sa ne gandim la situatiile adevarate cand chiar se intampla asta. in cazul unor firme mari, probabil ca nici nu vor simti paguba, insa in cazul celor mici, nu firma va plati reparatia, ci soferul vinovat. ma rog.... Probabil ca au existat multe cazuri de frauda de au dat legea asta. Va multumesc pt raspunsuri si va doresc un sfarsit de saptamana placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema ciudata c_marian85 c_marian85 Buna seara tuturor! Ma aflu intr-o situatie mai ciudata deoarece detin 2 autoturisme, ambele pe numele meu. Astazi mi-a cerut un prieten o masina imprumut, ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza daune firmele de asigurari? anays18 anays18 am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei ... (vezi toată discuția)