avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de modificare nume asigurator

Buna ziua,
Am incheiat anul trecut o asigurare cu AIG , in prezent ALICO si as dori sa stiu daca pot rezilia contractul cu recuperarea sumei depuse initial - aproximativ 2600 lei pe motiv de modificare identitate juridica. Am inteles ca si ALICO va fi vanduta anul acesta unui alt asigurator.
Am sunat la dumnealor si mi-au comunicat ca nu pot recupera banii depusi initial, deoarece contractul (incheiat cu AIG) stipula ca daca te retragi mai repede de 3 ani de zile pierzi toata suma depusa pana la acea data.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns (o solutie) cum mi-as putea recupera suma depusa initial.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudiu Stanculescu , Consultant asigurari 02:54, 1 Decembrie 2010
Ce as putea sa fac in continuare daca nu am semnat nimic cu noul asigurator ca sa-mi recuperez suma depusa initial. In conditiile de asigurare anexate la contractul de asigurare nu-mi apare ca pot solicita rezilierea daca s-a modificat numele asiguratorului, ci doar daca se modifica ceva in conditiile de asigurare.
Exista vreo lege care sa reglementeze ceea ce spuneti dumneavoastra ca sa o pot invoca in solicitarea de reziliere?

Buna ziua,

Eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare, doar ca eu m-am resemnat deja si am acceptat ideea ca nu voi primi decat o treime din ce am investit (am semnat polita acum 6 ani). Ceea ce e frustrant e ca nici banii acestia nu reusesc sa ii primesc! In august 2010 am depus cererea de reziliere, si se pare ca ei au gasit tot felul de motive sa amane rezolvarea ei si sa faca plata..

vroiam sa stiu daca ati gasit o rezolvare in cele din urma, daca ati reusit sa obtineti toata suma pe care ati depus-o sau daca ati avut probleme cu rascumpararea?
AIG a fost preluat de ALICO si tot odata tot portofoliul acestuia.
Nu este vorba de o schimbare aici ci doar de o inglobare a acestui portofoliu de clienti.
Dvs primit doar o instiintare asupra acestui fapt dar ramaneti conform conditiilor contractuale initiale de daspagubire si rascumpare.
inteleg la ce anume va referiti dar va asigur ca aceste clauze sunt trecute foarte clar in aliniatele contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata dana nistor dana nistor Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare plata asigurare ALEXDANIA ALEXDANIA Am asigurare de viata la ALICO la care am platit timp de 5 ani iar termenul pentru recuperare este peste vreo 15 ani. Acum, daca ma retag recuperez cam ... (vezi toată discuția)