avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al doilea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al doilea cim

o persoana are un cim pe perioada nedeterminata, cu 8h pe zi. stiu ca se poate incheia un alt cim, cu un alt angajator, simultan, respectand art. 35 codul muncii. intrebarea este: in cazul unui al doilea cim, pe per nedet si acesta, pe cate ore are voie sa il incheie, poate tot pe 8 sau trebuie 4? nu gasesc nicio reglementare. exista un nr maxim de ore pe sapt? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 14 Septembrie 2010
nu este nici o reglementare concreta, dar se va tine seama de prevederile contractului colectiv la nivel national, care prevede un nr maxim de ore lucrate pe saptamana
si care este acel numar maxim de ore?
daca va referiti la art.109 codul muncii, nr de ore este 40, nu prea da la socoteala pt ca daca ai un cim pe per nedet este evident ca sunt 8h x 5z = 40h, deci unde mai pot incapea ore pt un alt cim? insa si art acesta eu il vad ca referindu-se la un singur cim. oare cum este?
mai puteti incheia inca un cim pe perioada nedeterminata, nu este limitat acest drept

opinia mea personala e ca puteti face cumul de functii pana la 12 ore pe zi, art. 131(1) spune ca intre doua zile de munca este necesar un repaus de minim 12 ore, dar sunt si alte pareri
la nivelul ITM nu este o practica, se stie ce au acceptat acestia, cunoasteti situatii cand au fost de acord cu 12 ore pe zi lucrate? ce alte pareri mai sunt pe aceasta problema? va multumesc pt raspunsuri
parerea mea ca nu poate fi durata mai mica de 2 ore si mai mare de 4

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata - perioada nedeterminata baandreea baandreea Buna ziua. Care sunt din punct de vedere legal solutiile dupa ce o persoana incadrata pe perioada determinata a implinit cele 36 de luni conform Codului ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate sambata boghysv boghysv Buna ziua! In CIM durata timpului de lucru este de 8h/zi, 40h/saptamana; repartizarea programului 08-16. Programul firmei este de Luni-Sambata ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu 4 ore/luna simonacontabila simonacontabila M-ar interesa daca exista contract individual de munca cu 4 ore/luna? Se poate incheia astfel de contract cu o persoana fizica care este deja angajat la o ... (vezi toată discuția)