avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general curs valutar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

curs valutar?

Buna ziua! Ajutati-ma, va rog, cu o informatie! Pentru o factura care se emite in baza unui contract (iar in contract se prevede cursul valutar din ziua facturarii), cursul valutar care se foloseste este cel din ziua anterioara emiterii facturii? Exista undeva reglementata aceasta regula, sau este o practica?

Multumesc
Pai daca in contract se specifica emiterea la cursul din acea zi , de ce folositi cel din ziua anterioara facturarii ?
Pe sait-ul bnr , info valutar , aveti cursul valutar si intotdeauna se ia cel de cu o zi inainte .

Nu este o practica sau o reglementare.Pe site-ul BNR sunt afisate cursurile licitate in ziua X pentru a doua zi.( ex. in ziua de 14.09.2010 dupa ora 12 se liciteaza cursul valabil pentru ziua de 15.09.2010
Da, se foloseste cursul zilei precedente.
Baza legala o gasiti in art 139-1 Cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)
La ce curs se achita? Nabuco Nabuco Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu o indrumare! Prestez o categorie de servicii pe care o pot factura si incasa in euro, pe intern. Astfel ,exemplificativ, am ... (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)