avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

chiar daca celalat nu a facut optiunea succesorala/ si nici nu a participat nici laa mama nici la tat cu sarcinile mostenirii si nici cu conservarea masei succesorale?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:55, 14 Septembrie 2010
daca nu a acceptat mostenirea in nici un fel atunci nu are dreptul la nimic, e considerat renuntator, dar daca a cceptat tacit are dreptul, trebuie analizat cazul in amanunt
dar celalat care a suportat toate aceste sarcini lae mosteniri din banii proprii nu ramane defavorizat ? Mai ales ca pina la decesul mamei in 2010 a locuit in acea curte si nu a platit nici macar impozitul casei de la moartea tatalui , nu a platit nimic din care sa rezulte ca a facut o acceptare tacita a succesiunii tatalui.Ba mai mult pe mama o batea . are reclamatii la politie, ii lua pensia , o dadea afara pe strada si incuia poarta si celalat copil trebuia sa vina de la 5 km sa o duca in casa , sa o duca la spital , sa ii procure medicamnte sa o viziteze si sa o intretina la spital pe banii familiei.Cum este acest lucru apreciat ? Este normal ca mostenirea sa fie tot de 1/2? cand celalat a platit totul?
cel mai util e sa vorbiti personal cu un avocat.
la partaj se imparte atat activul cat si pasivul (datorii, sarcini) conform cotei fiecaruia, oricum cred ca e indicat sa vb cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta - plata avocatului se imparte intre mostenitori? ... infogather infogather SUCCESIUNE in Instanta - Plata avocatului se imparte intre mostenitori? In cazul in care o ruda nu vrea sa se prezinte la notar la succesiune, desi este de ... (vezi toată discuția)
Credite pe persoana fizica ...decedat...cine plateste? cainebogdan cainebogdan Persoana fizica in speta mama mea a decedat acum citeva zile ... am descoperit cu stupoare dupa citeva zile ca avea ceva datorii catre banci [editat] . Vreau ... (vezi toată discuția)
Refuz de a se prezenta la mostenire leusan leusan Daca unul din mostenitori (cu vocatie succesorala)refuza sa se prezinte la dezbaterea succesiunii atat la notar cat si in instanta ce este de facut? (vezi toată discuția)