avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces

Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de notiunea de "drum de acces". Am cumparat un teren care n-are acces direct la strada ci printr-un drum de acces pe care il mai impart cu 3 loturi (deci suntem 4) . In actul meu de proprietate este precizat ca am 1/4 din drum de acces, proprietate indiviza ... etc.
Acum vreau sa ma bransez la curent. Cei de la Electrica mi-au cerut declaratie pe proprie raspundere de la mine si de la ceilalti proprietari ai drumului pentru executarea lucrarilor de bransare. Problema mea este ca unul dintre vecini nu vrea sa-mi dea acest acord. Tot ma plimba, tot gaseste motive si, neavand intentia sa-si construiasca ceva acolo, nu vrea sa-mi dea aceasta declaratie. Eu ce fac in cazul asta? Pentru ca tot trebuie sa pun curent si singurul acces este pe acest drum comun pe care teoretic am toate drepturile.
Cel mai recent răspuns: stresmaxim , utilizator 10:15, 26 Noiembrie 2007
Multumesc frumos!
Zi-i ca-i creste si lui valoarea terenului daca aduci acea utilitate..si ca-l lasi si pe el sa se branseze la tine cand va avea nevoie. Contra cost, desigur. :D
Ambele proceduri sunt greoaie si dureaza destul de mult timp. Va recomand sa apelati la procedura medierii.
Probabil ca omul a tot facut medieri pana acum:D si nu mai e cazul de asa ceva....
Aveti dreptate ... de 3 luni fac medieri si tot degeaba; #-o
Oricum, daca ajung la proces va anunt.... sper sa nu fie cazul.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate acord vecini pentru racordare la curent biberul biberul Buna, in ce conditii furnizorul de electricitate poate face o lucrare pe un drum comun cu peste 25 de proprietari, pentru racordarea unui proprietar fara sa ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari drum de utilitate privata LastKiss LastKiss Buna seara, am si eu o problema. Dosarul meu de autorizare pt executie extindere retea gaz, zace de 2 luni la primarie...deoarece dep de urbanism considera ... (vezi toată discuția)
Racordare utilitati radubajan radubajan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum se poate rezolva. 1. Am achizitionat un teren pentru constructie. 2. Toate actele inclusiv ... (vezi toată discuția)