avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificarea sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificarea sub semnatura privata

Ce sanse sunt intr-un proces in care se falsifica datele unei chitante de mina prin adaugarea unui martor inexistent si pentru care exista probe (al doilea exemplar al chitantei carei i s-a adus adaugiri ce nu contine datele martorului si nici nume nimic)
La ce se incadreaza cumva la fals de inscrisuri sub semnatura privata si martorul la declaratii mincinoase sau in aceiasi actiune pot chema pe cel care a falsificat datele inscrisului si pe pretinsul martor? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 15 Septembrie 2010
Sesizati instantei existenta inscrisului pe care il apreciati fals,si in temeiul disp art 183 Cod procedura civila ,instanta poate suspenda judecata pricinii,inaintand inscrisul procurorului impreuna cu procesul verbal ce se va incheia
nu am spus ca tot inscrisul este fals, ci s-au addus unele adaugiri ulterioare finalizarii actului sub semnatura privata ,prezentand un martor care nu a fost initial.
Daca,inscrisul de mana ,este intocmit in mai multe exemplare,cel la care faceti referire ,contine elemente suplimentare-inexistente la restul exemplarelor .
Dvs denuntati adugarea elementelor suplimentare pe unul dintre exemplare,care atesta interesul faptuitorului pentru un scop/interes aparte.
Daca dvs atentionati completul de judecata asupra diferentelor evidente existente intre cele 2 exemplare ale inscrisului,instanta,in temeiul dispozitiilor mentionate,
daca apreciaza util si necesar,poate dispune incheirea de proces verbal si trimiterea inscrisului la procuror,in vederea demararii verificarilor de specialitate
Declarati in instanta ca va inscrieti in fals impotriva inscrisului respectiv si ca intelegieti sa formulati plangere penala ,urmand ca apoi sa se dispuna suspendarea cauzei conf.art.244 pct.2 c.pr.,civ,pana la solutionarea cauzei penale,urmand ca odata de terminata solutionarea acesteia sa aduceti la cunostinta instantei solutia cercetarilor penale intreprinse .In baza acestui rezultat se va repune cauza pe rol,din oficiu, in vederea solutionarii.
In acest timp aveti si posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru marturie mincinoasa si impotriva martorului
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in fals ContSters88252 ContSters88252 am un proces civil in derulare. Cu ocazia studierii dosarului am observat ca partea adversa a depus la dosar, ca proba, un inscris sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)