primaria unui oras poate CERE dezmembrea un imobil (compus din constructie si gradina) DOAR prin chemarea in judecata a persoanei FIZICE care detine constructia , terenul fiind in proprietatea statului ?
va multumesc.
"primaria unui oras poate CERE dezmembrea un imobil (compus din constructie si gradina) DOAR prin chemarea in judecata a persoanei FIZICE care detine constructia , terenul fiind in proprietatea statului ?"
intaleg ca primaria reprezentata de primar doreste sa dezmembreze un imobil adica teren cu constructie pe de o parte si gradina separat.terenul este al statului roman si primaria (cladirea) doreste sa dezmembreze terenul statului roman si ma cheama pe mine in instanta pentru transarea terenului statului.consiliul local cu putere deliberativa are rol figurant si primarul face o dezmembrare fara atine cont de legislatia in vigoare.
lipsa unui act autentic de dezmembrare vizavi de hotarirea consiliului local nu poate face posibila o dezmembrare a unui teren al statului prin simpla chemare a mea in instanta .
Daca ati cumparat casa in baza legii 112, ati cumparat si terenul de sub casa. Dreptul de folosinta este asupra gradinii. Cititi cu atentie contractul.
"Daca ati cumparat casa in baza legii 112, ati cumparat si terenul de sub casa. Dreptul de folosinta este asupra gradinii. Cititi cu atentie contractul."
nu mi-au atribuit si terenul nu scrie in contract si nici in cf.
da ptr.gradina este real dreptul de folosinta.
-primarul vrea dezmembrarea unui imobil al STATULUI si ma cheama pe mine sa fac ce ?sa platesc expertiza comandata si alte cheltuieli.
sa cheme statul roman daca vrea terenul el este proprietar,
in acest caz are nevoie de hotarirea consiliului local putere DELIBERATIVA si un act autentic de dezmembrare,primarul avind doar putere EXECUTIVA.
Iesirea din indiviziune
leyla
buna ziua...va rog, as dori sa stiu catre cine sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pentru a scoate din indiviziune terenul(gradina)...mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)