avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract administrator/director
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract administrator/director

As dori opinii in legatura cu urmatoarea problema: un consiliu de adm.la o soc .pe actiuni are 5 membri. Din acestia 4 sunt neexecutivi iar unul este executiv(director). Fiecaruia i se incheie conform legii cate un contract de mandat pt.administratie. Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Directorul va avea 2 contracte de mandat?--unul ca administrator si altul ca director? Spun asta plecand de la faptul ca AGA l-a desemnat ca administrator iar cons.de adm.l-a delegat ca director!
2. Presedintele cons.de adm. poate fi si director ? Legea 31/1990 permite ca presedintele C.A sa fie si director general. Putem intelege de aici ca poate el sa fie si director in situatia in care CA delega atributiile sale catre un singur director si deci nu se justifica in acest caz functia de director general ?!
Multumesc celor care se vor osteni sa raspunda unui nelamurit ca mine!
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 07:05, 23 Noiembrie 2007
AGA are componenta diferita fata de consiliul de administratie , sau , sunt aceeasi asociati , si numeric vorbind?
Administratorii sunt si actionari iar AGA e formata din 230 actionari!
Conform legii , intr un SA , pot fi mai multi administratori care intrunesc consiliul de administratie. Presedintele consiliului este si director general. Deci , persoana in cauza este in regula atata vreme cat AGA a numit si ceilalti patru "neexecutivi" tot administratori. Daca a fost numit unic administrator , nu mai exista consiliu de administratie.
Oare nu m-am facut eu inteles? Stiam ca e OK numirea! Eu insa intrebam daca directorul va avea 2 contracte sau 1 contract? E pe de o parte membru al cons.de adm ,iar pe de alta parte director cu atributii generale de conducere si reprezentare a societatii!
Si inca ceva: pentru consiliul de administratie se poate incheia un singur contract de mandat deoarece si raspunderea este solidara sau cate un contract pentru fiecare membru CA in parte?
Poate imi pot impartasi din experienta lor juristii care lucreaza pt.S.A. si au incheiat deja astfel de contracte !
Mersi tuturor!
Nimeni, nimic? :((

Alte discuții în legătură

Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)