Mostenesc , ca urmare a decesului tatalui meu, curte+case+fanete+teren arabil+anexe , intr-un sat in zona de munte. Am fost la notar, si facem partaj, prin intelegere cu fratii in viata ai tatalui meu, deoarece, DOAR curtea este imparita si cu fratii lui tata (ei au facut o intelegere acum 20 de ani, in care fiecare are delimitat parcela proprie, si pe care o respecta in continuare, si conform careia figureaza pe ROL la primarie fiecare cu cat s-a inteles ). A venit si un domn "cadastrist" care ne face un plan de situatie pe care il vom arata notarului, pentru a finaliza si a pune in ordine actele de proprietate. Mentionez ca, acolo la munte, nimeni nu are cadastru facut sau vre-un plan de situatie, si ca, urmare a masuratorilor cadastrale a rezultat pamant mai mult decat ceea ce e inscris la primaria comunei.
intrebarea mea este urmatoare :
ce se intampla cu surplusul de pamant: voi plati retroactiv impozit pe el (pentru ca, normal, vrem sa finalizam actele conform cu realitatea...) sau nu? si daca da, in ce lege scrie chesti asta ca treb sa platesc retroactiv;
Si eu m-am confruntat cu o asemenea situatie. Faceti cadastru complet si mergeti la administratia financiara. Stiu sigur ca este de platit o amenda pentru cazurile acestea(vreo cateva milioane). Pe mine m-au iertat pentru ca doar intrasem in posesia terenului si vina era a fostului proprietar -decedat. Intrebati sa vedeti cum este la administratia fiscala de care apartineti.