avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca si oug 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca si oug 50/2010

biroul de presa anpc

"Se spune ca o lege este buna daca oricine o poate intelege fara cunostinte de specialitate. Cu privire la OUG 50/2010 vedem deocamdata ca e foarte clara pentru consumatori, majoritatea profani in domeniul serviciilor financiare si impenetrabila pentru profesionistii din banci. Desi Ordonanta a intrat in vigoare din 21 iunie, am gasit unitati bancare in care se credea probabil ca respectarea prevederilor ei ar fi facultativa. Se pare ca multi nu au inteles nici litera nici spiritul acestei legi: obligatia de a respecta consumatorul si de a-l trata ca parte egala in conventia de credit", a declarat presedintele ANPC

din "neregulile" gasite la controalele pe teren:

...
"- incasarea unui tarif pentru interogarea Biroului de Credit in valoare de 5 lei;:))
- prezenta in contract a unei clauze prin care, in cazul in care banca modifica (unilateral) prevederi privind costurile creditului (comisioane, dobanzi etc), in urma notificarii consumatorul are "posibilitatea" sa accepte sau sa "renunte la serviciile contractate";:))
- clauza prin care banca isi aroga dreptul de a compensa sumele datorate de imprumutat prin utilizarea discretionara a disponibilitatilor in orice moneda din orice cont (inclusiv depozite) deschis de imprumutat la banca;:))
- perceperea comisionului de administare credit concomitent cu cel de administare cont curent;:))
- perceperea unei dobanzii majorate cu 100% peste dobanda mentionata in contract.:)):)):))
- perceperea comisionului de risc dupa data intrarii in vigoare a OUG 50/2010;":))




asemenea fapte legea le sanctioneaza cu "amenzi" si "avertismente":rolleyes::stunned:

cat timp astea vor fi sanctiunile, degeaba ne tot "zbatem" noi... tot "facultativa" va fi legea pentru banca... ca o lege fara sanctiune, e ca si cum n-ar fi!...


[ link extern ]


Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 09:16, 16 Septembrie 2010
Am citit si eu articolul.Ce sa mai comentam?Eu am fost acum 3 zile la RBS unde am un credit si i-am anuntat ca nu am primit actul aditional aferent ctr de credit .Mi-au spus ca il voi primi prin posta,deoarece numai centrala de la Bucuresti le pune la dispozitie.Maine este ultima zi in care putem semna aceste acte ,iar in cazul in care nu il primesc ,banca considera acest fapt acord tacit .Mi-am luat liber si astazi ptr a incerca sa rezolv aceasta problema .Voi inainta o adresa catre banca ,in cazul in care nu mi se pune la dispozitie actul respectiv.
Ce mai putem face,cei care suntem in aceasta situatie?Sa incercam sa ne luptam si noi cu ei ,cu propriile noastre forte si sa ne aparam interesele!
cat de "fraieri" trebuie sa fie "profesionistii din banci" ai lui cerbulescu sa nu inteleaga despre ce e vorba ("impenetrabili":)) ) ?! ... si noi cat de fraieri sa nu intelegem ca se joaca "alba/neagra", "uite comisionu'/nu e comisionu'":)) cu noi, pe motivu' principal ca n-are nimeni ce sa le faca (auzi, "amenda","avertisment" daca-ti "subtilizeaza" banii!! :)):)):))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi declare creditul exigibil ContSters22096 ContSters22096 am un contract de credit in derulare la o banca; astazi cand am mers la sediul lor, le-am spus ca nu sunt de acord cu unele prevederi ale acestuia si ca refuz ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti cu privire la prevederile oug 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori si cu privire la prevederile unui contract de credit incheiat cu o banca fox123 fox123 As dori sa ma ajutati si sa va exprimati opinia in legatura cu prevederile unui contract de credit incheiat cu o banca pentru un imprumut de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)