avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... post desfiintat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

post desfiintat

Buna ziua!

Am o rugaminte daca ma puteti ajuta: in cazul in care organigrama societatii are Directie Comerciala cu 3 compartimente: Marketing, Vanzari, Achizitii.
Organigrama adoptata in 28.07.2010 Directia Comerciala este comasata in 2 compartimente: Marketing-Vanzari si Achizitii.
Postul de Sef compartiment Marketing este desfiintat? Pot preaviza salariatul fara sa avem probleme ca ne actioneaza in justitie?
Mentionez ca din 01 Septembrie 2010 postul Sef Compartiment Marketing-Vanzari este ocupat de altcineva.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriana.karageorge , utilizator 11:45, 17 Septembrie 2010
Teoretic, atata timp cat noua organigrama a fost aprobata banuiesc ca aceasta a fost consecinta unei actiuni de restructurare/reorganizare indelung analizata in care s-a gasit varianata cea mai potrivita de fuctionare pe viitor (noua organigrama)
Adica s-au stabilit posturile care raman, cele care se desfiinteaza, cele care se transforma sau comaseaza, dupa caz, pentru ca activitatea sa poata continua.

Mergand pe acest rationament, este in regula sa incepeti sa redactati deciziile interne pentru desfiintarea posturilor, si apoi sa inaintati preavize catre titularii acestor posturi. Daca s-a horarat sa nu mai existe Sef compartiment Marketing, atunci asa va fi.

Ca o mica paranteza, recunosc intreb inainte sa fi verificat dar exista in Clasificarea ocupatiilor din Romania functia "sef compartiment (marketing)" ?
a fost asimilat cu Sef birou marketing, organigrama avand compartimente si nu birouri.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama nicol1 nicol1 In institutia la care lucrez s-a modificat organigrama, in sensul ca s-au desfiintat directii, serviciii,au aparut alte directii, au fost comasate ... (vezi toată discuția)
Concediere datorita desfiintarii postului FloD FloD Buna ziua. Am fost concediat datorita desfiintarii postului ocupat si as vrea sa stiu daca este legal acest demers in situatia in care in aceeasi firma au ... (vezi toată discuția)
Reorganizare si eliminarea unor compartimente MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua daca in cazul in care se reorganizeaza o societate comerciala cu capital de stat, se reface organigrama si se elimina un serviciu, se comaseaza la ... (vezi toată discuția)