avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric

Buna ziua ,
Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va povestesc cele intamplate si as dori sa ma sfatuiti daca demersul meu are sens sau nu.
In ziua de 16 septembrie 2010 conduceam prin centrul vasluiului in interes de serviciu in dreapta aveam un coleg din acea localitate si imi prezenta orasul .
Am ajuns la o trecere de pietoni , am oprit deoarece era un singur pieton ce traversa strada, din sens opus venea un logan mcv apartinand politiei rutiere vaslui a pornit 1 sec semnalele acustice penrtu atentionarea persoanei de pe trecere . In momentul urmator a oprit si loganul la trecere pentru a da prioritate pietonilor iar din sens opus eram eu la fel asteptand sa treaca strada toti pietonii . In momentul in care trecerea era libera am pus autoturismul in miscare plecand incet purtand o discutie cu colegul din dreapta in secunda 2 in urma mea loganul a intors si a pornit semnalele acustice si sonore fortandu-ma sa trag pe dreapta.
A venit agentul de circulatie la masina mea nu s-a prezentat , m-a intrebat "Domnule da treci pe rosu ? Chiar asa sub nasul nostru ?" I-am raspuns destul de panicat ca nu am vazut nici un semafor si ca nu faceam acest lucru daca as fi observat culoarea semaforului , in plus stateam fata in fata cu echipajul de politie si au observat ca am lasat toti pietonii sa treaca si ca nu am facut un lucru intentionar.Dupa 2-3 schimburi de replici politicoase mi-a spus De la politia rutiera sunt va rog sa imi inmanati actele . Am dat actele dupa 2 minute m-am dus la masina lui am achitat amenda pe loc deoarece natura serviciului nu imi permite sa ajung in 48 de h sa achit amenda iar la mentiuni am scris ca nu am fost atent la semafor.Vreau sa depun o contestatie in care sa sustin ideea ca semafourl electric era pe culoarea verde nefiind pietoni angajati in traversare si as avea ca martor pe colegul meu din dreapta . Mentionez ca semaforul era greu vizibil datorita copacilor de langa trotuar .As dori sa imi spuneti daca merita sa depun aceasta contestatie . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:24, 20 Septembrie 2010
Din pacate, din moment ce ati recunoscut ca nu ati fot atent la semafor, nu aveti nico sansa. O sansa ar fi daca ati consata ca PV-ul a fost intocmit cu incalcarea prevederilor legale.
Faptul ca am scris in PV ca nu am fost atent la semafor nu duce neaparat la concluzia ca am recunoscut greseala . Poate avea si interpretarea ca nu am vazut culoarea semaforului asa ca cei de la politie trebuie sa imi puna la dispozitie dovada ca acel semafor era pe rosu .Nu am comentat nimic in fata agentului l-am lasat sa isi faca treaba pentru a recurge la instanta judecatoreasca sa stabileasca cine are dreptate eu ma prezint cu un martor ei nu au film sau poza care sa ateste cele scrise in PV.
Singurul motiv pentru care puteti contesta procesul verbal de contraventie este faptul ca semaforul nu era vizibil din cauza copacilor. Fotografiati zona si anexati fotografia la contestatie
Eu vreau sa sustin in contestatie ca am trecut pe verde pentru ca nu am fost filmat sau mai bine spus nu pot proba contrariul . Ce spuneti ar merita sa fac demersul >?
Mai aveti posibilitatea sa atacati procesul verbal daca nu a fost corect completat sau nu respecta realitatea,in sensul verificarii cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine a gresit, cel care a fost surprins de schimbarea culorii semaforului ori echipajul de politie care in mod voluntar a trecut pe culoarea rosie? fsuiugan fsuiugan Un cunoscut a fost surprins de culoarea rosie si semnalele acustice la o trecere de nivel cu cale ferata exact in momentul in care acesta se afla pe calea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziva/neabuziva bala bala Ziua Buna, Problema este cam asa: 1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi ... (vezi toată discuția)
Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)