avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... SPAM art 6 (3) lege 365/2002
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

SPAM art 6 (3) lege 365/2002

Buna ziua,
Am o intrebare mai delicata: cf art 6 punctul 3 din legea 365/2002 : Comunicările comerciale care constituie un serviciu al societăţii informaţionale sau o parte a acestuia, atunci când acest serviciu este furnizat de un membru al unei profesii reglementate, sunt permise sub condiţia respectării dispoziţiilor legale şi a reglementărilor aplicabile profesiei respective, care privesc, în special, independenţa, demnitatea şi onoarea profesiei, secretul profesional şi corectitudinea faţă de clienţi şi faţă de ceilalţi membri ai profesiei.
Daca sunt expert contabil, membru activ CECCAR si daca Codul Etic imi permite in mod expres,in calitate de PFA, publicitatea, atunci art.6(3) imi permite sa trimit emailuri catre diverse firme(publicate pe diverse site-uri de publicitate) prin care sa imi fac cunoscute serviciile, fara a fi necesar in prealabil acceptul destinatarilor?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 22:29, 17 Septembrie 2010
Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune.

Un mesaj care vine în urma consimțământului exprimat în prealabil de destinatar nu este spam. Detalii legale referitoare la spam sunt prevăzute în ”Legea 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice” (Art. 12).
Da, este adevarat, intrebarea mea era daca potrivit art 6(3), in calitate de profesie libera, pot trimite emailuri de prezentare a serviciilor contabile oferite, fara a fi necesar acordul prealabil al destinatarului.
Probabil respecti legea 365/2002 DAR trebuie sa respecti si Legea 506 din 17 noiembrie 2004. Ori legea 506 cere acordul prealabil al destinatarului.

Toate PFA-urile au respectat codul fiscal si au platit 16% impozit. Multi nu au respectat legea 95/2006 sau care e legea privind sanatatea din nestiinta cel mai probabil. Incerc sa spun ca daca respecti o lege nu inseamna ca respecti toate legile existente legate de ceea ce faci.
Din ce ai spus prima data
Am o intrebare mai delicata: cf art 6 punctul 3 din legea 365/2002 : Comunicările comerciale care constituie un serviciu al societăţii informaţionale sau o parte a acestuia, atunci când acest serviciu este furnizat de un membru al unei profesii reglementate, sunt permise sub condiţia respectării dispoziţiilor legale

cred ca e important sub conditia respectarii dispozitiilor legale, chestia aia cred ca inseamna ca poti sa iti faci reclama da respectand toate legile care se aplica reclamei.
Mergand pe ideea ca respecti 365 / 2002 te apuci si lipesti pe toti stalpii din tara reclama la PFA-ul tau, da cred ca incalci alte 2-3 legi + ceva hotarari local.

Dupa mine ceea ce faci e spam, incearca sa oferi posibilitatea omului sa opteze daca vrea sau nu sa primeasca mesaje promotionale de la tine. Vezi cum sunt toate mesajele care se apropie de spam primite de la magazine, cam toate au la subsol optiunea de dezabonare. Poti sa pui si placa "V-ati abonat la noi sau la un partener de-al nostru ..." dar daca asta e fara acoperire te arzi intr-un eventual proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)