avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatie lumanari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatie lumanari

Buna ziua,
As dori sa imi deschid un laborator de lumanari(in special lumanari tip cult) si as dori sa stiu daca mai este necesara obtinere autorizatiei de la episcopie si daca m-ati putea ajuta si cu legislatia din domeniu in vigoare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 23:09, 27 Noiembrie 2007
extras din Lege nr. 103/1992 - privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult

Art. 1. - Biserica Ortodoxa Romana si celelalte culte religioase au, in exclusivitate, dreptul de producere si valorificare a obiectelor si vesmintelor de cult, precum si de tiparire a cartilor de cult, a celor teologice sau cu continut bisericesc, necesare practicarii cultului.
Prin obiecte de cult, in sensul prezentei legi, se inteleg vasele liturgice, icoanele metalice sau litografiate, crucile, crucifixele, mobilierul bisericesc, cruciulitele si medalioanele cu imagini religioase specifice cultului, obiectele de colportaj religios si altele asemenea. Se asimileaza obiectelor de cult si calendarele religioase, precum si produsele necesare exercitarii activitatii de cult, cum ar fi tamaia si lumanarile, cu exceptia celor decorative si a celor pentru nunti si botezuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa ... (vezi toată discuția)
Obiecte cult - exclusivitate episcopie? bau_bau bau_bau Buna ziua. Sunt constient e legea 103/1992. Insa, ceea ce vreau eu, suna cam asa: Am fost in vizita la o manastire din Ucraina, care produce tot felul de ... (vezi toată discuția)
Fara obiecte de cult in magazine danao1985 danao1985 Am primit o instiintare de la preotul din sat prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca legea 103/1992 rezerza dreptul exclusiv cultelor religioase de a ... (vezi toată discuția)