avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obiecte Cult - exclusivitate episcopie?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obiecte Cult - exclusivitate episcopie?

Buna ziua. Sunt constient e legea 103/1992. Insa, ceea ce vreau eu, suna cam asa:

Am fost in vizita la o manastire din Ucraina, care produce tot felul de obiecte bisericesti. De toate. Sunt de o frumusete rara, si la niste preturi foarte mici (comparand cu ce se vinde la noi). Asa ca m-am decis sa ii ajut pe ei, si si pe mine desigur, ( nu sunt vreun snob) si sa cumpar de la ei de sume foarte mari, sa aduc aici la mine in oras, si sa incerc sa le revand aici in oras, cu un adaos minim (si chiar sunt serios cand spun minim).

Insa, citind legea 103/1992, am inteles ca se necesita o aprobare de la Episcopia de care apartine orasul respectiv, pentru a comercializa obiecte de cult.

Eu vreau sa intreb asta: Nu se poate si cu o Aprobare sau Binecuvantare de la manastirea care produce aceste bunuri? Ca pana la urma..ei le produc..

Am mai citit pe alte forumuri, ca se pot comercializa obiecte de cult, atat timp cat exista mentiunea pe ele ca "Nu sunt sfintite". E adevarat?

Imi doresc tare mult sa fac acest lucru ( nu din motive financiare, pentru ca spatiul il detin, nu o sa il inchiriez, si adaosul va fi minim (cat sa platesc curent,utilitati, etc), ci din simplul motiv, ca un calugar de acolo m-a determinat sa ii ajut cum pot eu, si asa pot).

Se poate sau nu sa comercializez obiecte de cult?

P.S. Unele magazine de cadouri, am observat ca vand si anumite icoane, iconite, cruciulite..etc...

Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:24, 11 Februarie 2015
am cautat ceva raspunsuri sau cazuri asemanatoare si nu am gasit decat ca: ar trebui sa aveti codurile CAEN necesare 3299;4778 , aprobare de la episcopia din localitate si nu aveti voie decat lumanari de la parohie inscriptionate, mentiunea ca obiectele vandute nu sunt sfintite.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie lumanari romanul1 romanul1 Buna ziua, As dori sa imi deschid un laborator de lumanari(in special lumanari tip cult) si as dori sa stiu daca mai este necesara obtinere autorizatiei de la ... (vezi toată discuția)
Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa ... (vezi toată discuția)
Fara obiecte de cult in magazine danao1985 danao1985 Am primit o instiintare de la preotul din sat prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca legea 103/1992 rezerza dreptul exclusiv cultelor religioase de a ... (vezi toată discuția)