avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PAROBLEME in urma urma unui accident in care nu am ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PAROBLEME in urma urma unui accident in care nu am fost vinovat

acum cateva zile ma lovit unul cu masina si mia facuto zop ma lovit in partea stanga din fata pana in spate si ma aruncat in zidul de pe marginea drumului si ma lovit si partea stinga toata (geamuri sparte usile nu si ma deschid aripele praf)am mers la asigurare sa-mi faca costatarea si poze la masina dar nu mia bagat o gramada de piese (oalele de la rotile din fata ,stalp sofer indoit balamale usa sofer de pe stalp rupte stalpul di mijolcatrea stanga indoit,interiorul usi din spate rupt parbrizul spart dar a spus ca nu imi da bani pt ca am dat cu capul si deci nu am avut centura eu iam explicat ca daca nu aveam accidentul nu se spargea parbrizul )iam spus la cel ce a facut poze dar mia spus ca nu se vad in poze .dar mia spus ca daca paguba depaseste 70 de milioane imi dau dauna totala .Am fost la un servis sa-mi deie un deviz de reparatie si mia iesit exact 66 de miulioane .Baieti de la servis miau vazut masina si miau spus ca sa ma duc inapoI la el sa-mi mai treaca ceva sa trec pragul de 70 milioane(macar indreptare de caroserie) pt ca masina are mult mai multe si nu mai iasa masina . nu stiu ce sa fac pt ca sigur nu o sa vreie sa-mi treaca nimic . CE POT SA FAC?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:06, 22 Septembrie 2010
sa mergeti sa discutati cu ei si sa le aratati si celelalte defectiuni.
daca vor refuza, apelati la un avocat.
Legal,avand in vedere aspectele existente la auto avariat dar neconsemnate initial ,va revine dreptul sa va adresati asiguratorului sa probati existenta distrugerilor neconsemnate,respectiv completarea actului initial constatator
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
va multumesc mult
Pe langa sfaturile bune pe care le-ati primit deja, foarte important este sa verificati in primul rand , modul in care au stabilit cele 70 milioane, adica daca s-au respectat prevederile din Anexa. nr. 3 la Ord.CSA nr.5/2010, privind calculul valorii reale.Functie de rezultat (corect sau gresit mai mic) veti sti ce cale trebuie sa urmati si ce pretentii puteti formula.
Va recomand sa apelati la un profesionist pentru verificarea modului in care s-a determinat valoarea de 70 milioane intrucat exista multe portite pentru a stabili o valoare minima a despagubirii.
In ceea ce priveste devizul de reparatie (66 milioane) sunt aproape sigur ca la terminarea reparatiei va depasi 70 milioane intrucat in timpul reparatiei apar piese ce au fost avariate si nu au putut fi constatate la constatarea initiala. In asemenea cazuri trebuie sa anuntati asiguratorul pentru ca sa faca o constatare suplimentara.

Alte discuții în legătură

Asigurari auto doslea doslea AM AVUT ACCIDENT CU MASINA.MASINA CARE MA LOVIT AVEA ASIGURARE OBLIGATORIE LA ASTRA .AM MERS LA EVALUATOR LA ASIGURARI IA FACUT POZE MASINII DAR NU A TRECUT ... (vezi toată discuția)
Nu mă înțeleg cu privire la valoarea reparațiilor Bogdan1234567 Bogdan1234567 Bună ziua, Am fost acroșat de o mașină la 50 cm de trecerea de pietoni. Am fost cu capul în nori și am avut impresia că sunt pe trecere, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)