avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Nu mă înțeleg cu privire la valoarea reparațiilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Nu mă înțeleg cu privire la valoarea reparațiilor

Bună ziua,

Am fost acroșat de o mașină la 50 cm de trecerea de pietoni. Am fost cu capul în nori și am avut impresia că sunt pe trecere, dar nu am fost. A venit salvarea, m-a dus la spital și am fost externat în acea seară. Mi-am recunoscut vina după ce am văzut filmarea și am convenit cu conducătorul auto să îi repar mașina.

Aceasta a avut aripa dreapta îndoită, suportul de oglindă dreapta rupt și parbrizul spart. Acest lucru se poate vedea din autorizația de reparații și din pozele făcute la locul faptei. M-am interesat la 3 serviceuri și prețul mediu pentru repararea mașinii (veche de 15 ani) este în jurul sumei de 3,500 Ron. Conducătorul auto a fost la un alt service și pretinde 10,650 Ron. Țin să menționez că devizul lui conține piese și manoperă care nu se justifică în urma accidentului (bară față, componente de pe partea stângă, faruri, etc). I-am trimis și lui ofertele și l-am rugat să aleagă unul din serviceuri, toate avizate RAR și agreare de asiguratorul lui.

Mi-a cerut inițial 9,000 Ron și după aceea 8,000 Ron pentru a își repara mașina. I-am spus că sunt dispus să îi ofer maxim 4,000 Ron întrucât prețul mediu pentru reparații este de 3,500 Ron. M-a amenințat că mă dă în judecată. Ce pot face?
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
Bogdan1234567, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:27, 16 August 2022
Faceti toate demersurile sa solutionati amiabil pentru a indeparta varianta declinarii competentei in favoarea instantei de judecata
Exista posibilitatea ca proprietarul vehiculului sa fi solicitat expertiza tehnica a vehiculului care sa fi evidentiat prejudicii suplimentare fata de datele preluate si stocate de sistemul de supraveghere
Conducătorul auto profită de accident pentru a-și înlocui și alte piese defecte sau uzate, care nu sunt urmare directă a accidentului. Solicitați devizul de reparație a autoturismului și eliminați piesele care nu au legătură directă cu accidentul (prețul piesei, a manoperei și a materialelor). Dvs. aveți obligația de a-l despăgubi pe proprietarul autoturismului cu contravaloarea cheltuielilor pentru readucerea autoturismului la starea acestuia în momentul producerii accidentului. Cu ocazia reparației piesele avariate se înlocuiesc cu unele noi. Dvs trebuie să suportați contravaloarea piesei existente pe autoturism în momentul accidentului (uzată), iar diferența până la prețul piesei noi trebuie să fie suportată de proprietarul autoturismului.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rezolvat cu amiabila, pretentii ulterioare Empus Empus Buna ziua, citesc de mult forumul acesta, am gasit si raspunsuri la cateva din intrebarile mele. Revin acum cu o problema, luna trecuta, in data de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca vbdiro vbdiro Va prezint urmatoarea speta: -26 dec 2010 orele 2.40 am avut accident de circulatie in care eu (X) am fot lovit in intersectie de o masina condusa de Y ce a ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)