avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovit pe trecerea de pietoni, auto nu a oprit.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovit pe trecerea de pietoni, auto nu a oprit.

In timp ce traversam pe culoarea verde o trecere de pietoni, mergand pe langa bicicleta mea, am fost lovit de o masina ce nu mi-a acordat prioritate.

Aceasta mi-a acrosat roata din fata a bicicletei, care s-a rasucit si mi-a lovit cadrul, cauzandu-mi anumite daune. Autoturismul nu a oprit, insa i-am retinut nr. de inmatriculare.

Am sunat imediat la politie si am fost indrumat sa merg la accidente usoare si sa declar in 24h, ceea ce am si facut. Mi s-au facut poze la bicicleta cu avariile si a ramas ca vor cita conducatorul auto.

Astazi m-a sunat dl. politist care gestioneaza cazul, ce era de fata cu proprietarul masinii, insa acesta spunea ca nu m-a lovit, ca el mai era cu cineva in masina (ceea ce era adevarat), ca nu m-a vazut fiindca era semi-intuneric, dar ca el nu m-a lovit, si ca ma va da in judecata el pe mine, fiindca el zice ca nu m-a lovit.

Dumnealui a descris cu lux de amanunte la telefon incidentul, totul in afara de lovitura efectiva. Am salvata inregistrarea apelului in telefon, impreuna cu apelul facut catre politie, imediat dupa accident, Pe masina lui nu ma astept sa fie cine stie ce daune, intrucat m-a lovit in cauciucul rotii, dar am fost chemat, din nou, sa vin cu bicicleta ca sa faca poze in raport cu masina.

Eu eram singur, nu am martori, am fost prea concentrat sa-i retin nr de inmatriculare, iar intre timp s-a facut verde pt masini si toti au plecat. Am facut, insa, o cerere pt a solicita retinerea inregistrarilor video de la camerele de supraveghere din intersectie (la sugestia politistului).

Acum intrebarea: dat fiind ca eu am raportat incidentul si am semnalat circumstantele in care s-a produs si daunele ce mi-au fost cauzate, ce temei legal ar putea avea soferul sa ma dea el pe mine in judecata (culmea!) daca nu vor exista daune pe masina, ci doar pe bicicleta mea? (cel mai probabil asa ma astept sa fie)

Bineinteles ca el nu a raportat incidentul in 24h si acum este pasibil de amenda + suspendarea permisului, implicit doreste sa atace in fel si chip, doar ca sa nu raspunda pt ce a facut.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2022
sorcy3k, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorcy3k , utilizator 19:48, 20 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, procedura politie, daune? p_pici p_pici Ma numesc V. si saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident rutier. In timp ce ma deplasam pe Blvd-ul Timisoara inspre Cotroceni cu Bicicleta am ... (vezi toată discuția)
Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)