avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme?

Buna ziua.
Sotul soacrei mele a decedat. Din prima casatorie a acestuia exista un baiat, care nu s-a ocupat niciodata de tatal sau. Cu 10 ani in urma, socrul meu a facut un testament, la notar, in care soacra mea devenea, in cazul decesului sau, unica mostenitoare si rezervatara, socrul meu declarand ca l-a despagubit pe fiul sau din prima casatorie. Apartamentul este cumparat impreuna de soacra mea si de socrul meu.
Avand in vedere partea fiecaruia din apartament, avand in vedere testamentul cu tot ceea ce contine acesta- inclusiv cu faptul ca l-a despagubit pe fiul sau- , avand in vedere ca acesta nu s-a ingrijit deloc de el, acest lucru putand fi dovedit cu martori, fiul din prima casatorie are vreun drept?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 19:19, 18 Septembrie 2010
Inca o precizare: in testament, soacra mea este numita si legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale sotului sau.
fiul este mostenitor rezervatar si are dreptul la o parte din mostenire (1/2), chiar impotriva testamentului si indiferent de cat de "mult" s-a ocupat fiul de parintele decedat. doar daca fiul renunta la mostenire, nu va primi nimic.
Daca exista testament, partea fiului nu este limitata la 1/ 3 din partea tatalui? Sau chiar mai putin avand in vedere ca sotia este legatar universal?
din 1/2 socrului,1/4 ii revine sotiei si 3/4 copiilor(daca sunt mai multi).
este un singur copil, fata de care-conform testamentului- tatal si-a facut datoria, despagubindu-l pe durata vietii

Alte discuții în legătură

Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Poate fiul din prima casatorie sa conteste certificatul de mostenire legatar universal? Laizi Laizi Cuplu mixt romano-englez, poate fiul din prima casatorie sa conteste testamentul legatar universal? Suntem un cuplu mixt romano-englez, dorim sa ne facem ... (vezi toată discuția)