LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. M-am angajat acum doua luni, insarcinata fiind, la o firma cu contract pe perioada determinata de 2 luni, pe 3 septembrie am semnat contractul pe perioada nedeterminata si cu marire de salariu. Pe data de 7 septembrie directoarea a aflat ca sunt insarcinata si mi a zis ca daca nu imi semnez demisia ma va da oricum afara pe motiv de indisciplina, avand 3 facturi anulate. Am semnat demisia si mi s- a facut alt contract pe perioada determinata de 2 luni si salariu micsorat. Mentionez ca nu am anuntat dinainte despre sarcina mea si nici nu am dus instintare de la medicul de familie ca sunt insarcinata, s-a aflat despre sarcina de la o alta colega. E ceva de facut in situatia data? Va multumesc
buna ziua,
eu sunt deja in concediul de crestere copil si mai am inca un an pana la indeplinirea celor 2 ani, conform legii. Firma la care lucram se desfiinteaza si ma obliga sa imi dau demisia pentru ca altfel nu pot ei sa inchida firma. Eu vreau sa beneficiez si de somaj ... in acest caz trebuie sa ma concedieze ei ... dar intrebarea mea este ce se intampla cu contractul meu suspendat si cu concediul de crestere copil?
ITM-ul nu va poate ajuta prea mult decat sa constate ca s-a incalcat legea ... eventual sa promovati o actiune in instanta pentru ca v-a obligat sa va dati demisia.
Pot fi concediata?
Ayana1
Buna ziua,
As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)