avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere femeie insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere femeie insarcinata

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. M-am angajat acum doua luni, insarcinata fiind, la o firma cu contract pe perioada determinata de 2 luni, pe 3 septembrie am semnat contractul pe perioada nedeterminata si cu marire de salariu. Pe data de 7 septembrie directoarea a aflat ca sunt insarcinata si mi a zis ca daca nu imi semnez demisia ma va da oricum afara pe motiv de indisciplina, avand 3 facturi anulate. Am semnat demisia si mi s- a facut alt contract pe perioada determinata de 2 luni si salariu micsorat. Mentionez ca nu am anuntat dinainte despre sarcina mea si nici nu am dus instintare de la medicul de familie ca sunt insarcinata, s-a aflat despre sarcina de la o alta colega. E ceva de facut in situatia data? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 18 Septembrie 2010
nu mai e de facut nimic. la finalul celor doua luni, inceteaza raporturile de munca, automat.
nici daca ma duc la ITM pentru a depune plangere?
puteti sa faceti plangere, eventual, pt ca ati fost obligata sa va dati demisia. dar cum veti dovedi acest lucru la ITM ??!!...
buna ziua,
eu sunt deja in concediul de crestere copil si mai am inca un an pana la indeplinirea celor 2 ani, conform legii. Firma la care lucram se desfiinteaza si ma obliga sa imi dau demisia pentru ca altfel nu pot ei sa inchida firma. Eu vreau sa beneficiez si de somaj ... in acest caz trebuie sa ma concedieze ei ... dar intrebarea mea este ce se intampla cu contractul meu suspendat si cu concediul de crestere copil?
deea_sav a scris:

nici daca ma duc la ITM pentru a depune plangere?

ITM-ul nu va poate ajuta prea mult decat sa constate ca s-a incalcat legea ... eventual sa promovati o actiune in instanta pentru ca v-a obligat sa va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru cele care sunt in perioada determinata Irina.Stefanescu Irina.Stefanescu Buna ziua! Sunt angajata pe perioada determinata de 1 an, aceasta expirand pe 5 septembrie. Am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc la finalul lunii ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului serval serval Buna ziua. (pentru mine nu e!) am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)