avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi concediata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi concediata?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada determinata si urmeaza sa expire luna viitoare.
Practic urmeaza sa fiu data afara (ca urmare a expirarii contractului), insa vreau sa stiu daca legea ma poate proteja in acest sens. Imi este teama sa anunt angajatorul si, de asemenea, mi-e teama ca nu voi putea beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Ayana1 , utilizator 14:32, 28 Octombrie 2011
Fiind vorba de un cim pe perioada determinata acesta va inceta la data stipulata in acest document.
Prelungirea contractului de munca se face prin act aditional la contract, deci este nevoie de acordul ambelor parti. Nu este obligatorie prelungirea chiar daca sunteti insarcinata. Contractul poate inceta de drept la terminarea perioadei pentru care a fost incheiat. Solutia pentru a nu ramane fara indemnizatia pentru cresterea copilului, in situatia in care contractul va inceta, este sa va depuneti imediat actele la somaj.
Asteptati sa semnati noul contract si apoi anuntati angajatorul in legatura cu sarcina d-voastra. Atunci nu va mai putea sa va concedieze decat in cazul in care firma intra in insolventa.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de starea in care va aflati la acel moment.
2. Incetarea in acest mod a CIM va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.
4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
6. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri tuturor.
Domnul Tudor Valeriu este explicit, ca de obicei. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie meciumari meciumari buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida cu contract de munca pe perioada determinata mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata este angajata cu contract de munca pe perioada determinata care expira in data de 21.09.2015. Intre timp a ramas insarcinata. Sunt ... (vezi toată discuția)