avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare comision risc FIX
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare comision risc FIX

am un credit personal cu rate lunare fixe in RON
exista un comision de risc FIX care a fost inclus in suma de rambursat la momentul initial (adica am luat x pt mine, dar suma de rambursat este x+y unde y e comisionul)
dobanda se calculeaza in fct de soldul de rambursat, deci si de acest y
eu judec ca pana la 21.06 rata lunara include acest risc, dupa 21.06 rata ar trebui sa scada pt ca si dobanda ar trebui sa scada( soldul ar trebui sa fie mai mic fara y)
este corect? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:40, 19 Septembrie 2010
Buna ziua !
Lasand deoparte calculele matematice si avand in vedere prevederile OUG 50/ 2010, odata cu intrarea in vigoare a acestei ordonante, este ilegala existenta unui astfel de comision. In acest sens refuzati in scris semnarea actelor aditionale si sesizati tot in scris, anexand dovada in acest sens, ANPC- ul.
Cu stima !
actul aditional inca nu e semnat (ieri mi-au trimis un mail ! ca sa merg la banca sa semnez, in conditiile in care luni am inteles ca e ultima zi, ca altfel oricum, chiar daca nu semnez, se considera aprobare tacita...aici e discutie lunga zic eu, interpreteaza cum vor ei, pt ca ar fi trebuit sa-mi lase 15 zile sa le dau un raspuns, si sa dovedeasca ca au facut ce trebuia sa ma anunte...ori un mail chior nu cred ca merge)
ideea este ca in actul aditional propus de ei scrie ca nu se mai percepe acel comision de risc, ceea ce pt mine e in regula, daca semnez ce scrie acolo e ok, ramane sa vad si noul desfasurator anexat actului aditional, adica nu m-ar mira sa dispara dintr-o parte si sa apara marit in alta parte
imih a scris:

actul aditional inca nu e semnat (ieri mi-au trimis un mail ! ca sa merg la banca sa semnez, in conditiile in care luni am inteles ca e ultima zi, ca altfel oricum, chiar daca nu semnez, se considera aprobare tacita:))...aici e discutie lunga zic eu, interpreteaza cum vor ei:)), pt ca ar fi trebuit sa-mi lase 15 zile sa le dau un raspuns, si sa dovedeasca ca au facut ce trebuia sa ma anunte...ori un mail chior nu cred ca merge)
ideea este ca in actul aditional propus de ei scrie ca nu se mai percepe acel comision de risc, ceea ce pt mine e in regula, daca semnez ce scrie acolo e ok, ramane sa vad si noul desfasurator anexat actului aditional, adica nu m-ar mira sa dispara dintr-o parte si sa apara marit in alta parte:))


conceptul de "aprobare tacita":rolleyes: NU EXISTA in DREPTUL COMERCIAL!!!

exista numai in procedura administrativa.

in plus oug50/2010 nu obliga consumatoru' sa faca nimic.

doar banca trebuie (e obligata!) sa se conformeze!
va intra in vigoare un nou contract, dar nu cel pe care l-ati primit pentru semnat ci unul care respecta la virgula legislatia.

si nu trebuie semnatura consumatorului pentru asta.

oricum, semnat/nesemnat (n-are nicio relevanta) actul aditional, daca vreti sa rezolvati ceva, tot in instanta ajungeti cu ei.B-)

Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi in semnarea actului aditional la bcr simonanicoletapopescu simonanicoletapopescu Am luat un credit de nevoi personale cu dobanda variabila in anul 2006 pe o durata de 10 ani. Pana in prezent am achitat rata a urcat de la 240lei pana la ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare a creditului... mi_simonet mi_simonet Astazi am fost chemata sa semnez actul aditional la contratul de credit initial cf ord 50/2010. In acest act aditional exista in continuare \"comisionul de ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)