avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sfaturi in semnarea actului aditional la bcr
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sfaturi in semnarea actului aditional la bcr

Am luat un credit de nevoi personale cu dobanda variabila in anul 2006 pe o durata de 10 ani. Pana in prezent am achitat rata a urcat de la 240lei pana la 380lei.
Rata dobanzii curente la semnarea contractului era de 12%.
In data de 17.09.2010 am fost la banca sa ridic actul aditional pentru al analiza daca corespunde conform OUG50/2010.
La prima vedere am observat ca la comisionul de administrare credit a fost prins si comisionul de risc. Sigur ca pe langa acest punct care nu corespunde conform OUG50/2010 vor mai fi si alte puncte cu care nu o sa fiu de acord.
Luni 20.09.2010 trebuie sa il duc semnat la banca sau sa fac o sesizare prin care sa le comunic cu ce nu sunt deacord in actul aditional.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa scriu in acea sesizare.
Doresc sa ma alatur si grupului care da in judecata BCR pentru nerespectarea OUG 50/2010.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: olimpiupop , utilizator 20:04, 19 Septembrie 2010
si eu am credit la bcr. uitati-va daca in aliniatul unde scrie despre valoarea creditului la momentul semnarii actului aditional va apare soldul corect. Mie imi aparea o suma mult mai mare decat in graficul de rambursare. mi s-a spus ca e greseala, dar nu au corectat-o si am mai aflat o persoana la care aparea la fel. eu am depus notificare prin care ceream alinierea creditului la euribor inaintea aplicarii ordonantei, eliminarea comisionului de risc. sfatul meu este sa nu semnati.Eu in cursul zilei de maine incerc sa ajung la ANPC sa vad ce zic si ei. Si eu doresc sa ma alatur grupului care da in judecata bcr, dar nu stiu cum sa procedez, cum sa-i contactez.
daca depuneti notificare( ceea ce va sfatuiesc sa faceti), rugati-o sa va faca o copie SI APOI sa va puna pe copie stampila bancii si numarul de inregistrare.si sa o semneze. eu nu am fost atenta sambata si mi-a stampilat originalul, apoi a xeroxat si mi-a dat copia si nu stiu daca e valabil. Nu m-am asteptat ca o institutie care zici ca se respecta sa apeleze la astfel de tertipuri, dar asa fac. Inseamna ca au destule de pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 GAGIU MARIANA GAGIU MARIANA Am un credit ipotecar si banca mi-a trimis instintare sa ma prezint pana pe data de 17.09.2010 pentru a semna A.Aprin care mise v-a schimba dobanda din fixa ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa mai fac? b_mihaela b_mihaela Buna ziua. In 2006 , am luat un credit de nevoi personale de la o banca . In 17.09.2010,am notificat bancii-ului refuzul cu privire la semnarea actului ... (vezi toată discuția)