avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de proprietari - balcon construit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de proprietari - balcon construit fara autorizatie

Sunt in proces cu asociatia de bloc ptr ca am facut o prostie. Am executat fara autorizatie un balcon si am fost data in judecata .In timpul procesului am depus actele pentru autorizatie si de 11 luni o am .Am prezentat o la instanta dar procesul nu sa incheiat din cauza termenelor lungi.Mentionez ca balconul se afla pe domeniul statului si am fost obligat de catre primarie sa trec prin desbaterea publica a consiliului local cerere mea de autorizare a constructiei,avand avizul favorabil. Asociatia de locatari face presiuni la primarie ca sa anuleze autorizatia deoarece a fast obtinuta in timpul procesului .Ce sa fac?
lia_roman2000 a scris:

Da, bun eu nu am facut pe mosia mea balconul dar ca si mine mai sunt 5 vecini care au costruit balcoane fara autorizatie uni inainte de mine alti dupa ce am fost trimis eu in judecata .Oare dovezile pe care le am inaintat instantei poze si inscrisuri de la Inspectoratul de stat in constructi prin care ii oblig sa intrea si ei in legalitate unde duc: la tratament preferential( discriminatoriu) sau nu? Pe ei tr sa i dau eu in judecata?

Nu cred ca acele dovezi pe care le-ati inaintat instantei va vor ajuta cu ceva in ac proces. Nu cred ca,atata timp cat dvs sunteti parata, o instanta poate obliga pe altcineva sa intre in legalitate. Acele dovezi, eventual le-ati putea folosi intr-un alt proces pe care-l puteti deschide chiar asociatiei de proprietari, in niciun caz acelor locatari care au construit si ei fara autorizatie. :D.

pt ce sa-i deschida proces asociatiei ?? ca ce ? ca nu i-a dat si pe ceilalti in judecata pt. balcoane ??

va intreb cu toata seriozitatea, chiar vreau sa stiu fiindca la blocul vecin reabilitat termic, nici un proprietar nu are autorizatie de constructie pt balconul sau de la parter, au platit direct firmei de constructii care a executat lucrarile de reabilitare termica (inclusiv balcoanele) si gata, sayonara ! au zis ca nu e necesara autorizatia in acest caz, ca intra in aceste lucrari !
cam asa ne gandeam si noi sa facem, mizam pe faptul ca sunt multi in situatia asta. mai mult, de la primarie ni s-a spus ba ca trebuie autorizatie de constructie, ba nu trebuie, dar ulterior am inteles ca trebuie totusi.
zicem ca n-o luam nici unul dintre noi (costa mult si e de alergat o gramada), dar daca avem un "prieten" care vrea el sa ne arate ce si cum, atunci ajungem in situatia descrisa in topic.

v-am explicat toate astea ca sa ma credeti ca vorbesc serios cand zic ca vreau sa stiu cum poate sa moara si capra vecinului - acesta fiind un element de sprijin pt cei care considera ca nu e necesara autorizatia de constructie. :"> ...
ma iertati, stiu ca nu-i frumos ce doresc, dar imi e necesar sa stiu daca exista acest element de descurajare a "inamicului", un "contraatac" bun de folosit in caz de nevoie.

cu multumiri,
Otilia.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Otilia23, utilizator
NU am deschis proces acelor vecini care nu au autorizatie desi ei au fost tarati involuntar in acest proces cu mine deoarece prsedintele a deschis proces in numele asociatiei ,deci si in numele lor .Daca vreti sa le face ti rau puteti sa face ti o sesizare la ISC si i obliga sa intre in legalitate dar asta este o razbunare pe mine si nu pot sa o compar cu situatie dv .Eu am gresit si acum ma lupt cu ei sper sa reusesc sa scap de acest proces sinistru si sa plec din acest bloc.Indicat este sa le atrageti atentia ca sunt ilegal facute .Nu sfatuiesc asociatia sa intenteze proces locatarilor .Numai primaria este in masura sa intenteze proces . O sa va tin la curent cu decursul procesului,vad ca a starnit interes ,dar pe mine ma consumat mult de 3 ani de cand ma judec cu ei .
multumesc pt. raspuns, d-na Lia :) ... eu chiar va rog sa ma tineti la curent cu mersul evenimentelor.
pana la urma cred ca voi adopta var. cu autorizatia de constructie desi costurile vor fi mari, dar vreau sa stau linistita fiindca nu intentionez sa ma mut din acest bloc.

numai bine si multa bafta.
Vreau sa mentionez ca am locuit pana de curand intr-un bloc la etajul cinci.Am dorit sa-mi inchid balconul (motive: izolatie fonica,termica,etc). Chiar in primele zile am primit vizita unei echipe de control de la primarie (in urma sesizarii unui binevoitor vecin,care ulterior si-a inchis si el balconul), care, constatand ca nu am autorizatia corespunzatoare (pentru orice inchidere a balconului,indiferent de nivel trebuie sa obtii o autorizatie in prealabil) mi-a dat amenda, urmand sa-mi iau autorizatie in termen de 60 de zile. Bineinteles ca am urmat instructiunile, am obtinut autorizatia de rigoare si mi-am inchis balconul,legal. Cand le-am aratat n... balcoane inchise mi-au raspuns ca acei proprietari nu au fost reclamati si nu au ce sa le faca. Punct.... Bineinteles ca eu nu mi-am reclamat vecinul binevoitor, mi s-a facut sila de mitocania lui si l-am ignorat.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
aciv, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)
Balcon inchis marin1ian marin1ian Balconul meu a fost inchis de tatal meu cu cornier si sticla inainte de 1989. Am fost reclamat la politia locala pentru acest fapt. Care pot fi consecintele ... (vezi toată discuția)