avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Pret neobisnuit de scazut
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Pret neobisnuit de scazut

Buna ziua.
In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o risca sa fie descalificat? In cazul in care justifica acel pret neobisnuit de scazut prin prisma unor costuri avantajoase pe care s-a fundamentat pretul ofertei precum si printr-o marja de profit foarte mica din partea sa, autoritatea contractanta ar putea declara acea oferta castigatoare?
In cazul in care autoritatea contractanta ar declara, in aceste conditii, oferta castigatoare, o eventuala contestatie cu privire la acest aspect (pret neobisnuit de scazut), ar avea sanse de a fi admisa?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
teodor82, utilizator
Cel mai recent răspuns: LIUTA , utilizator 15:02, 21 Septembrie 2010
Buna ziua !
Autoritatea contractanta , prin intermediu comisiei de licitatie , este cea care hotaraste asupra acestui aspect , raportat la situatia concreta existenta . Totusi , o oferta mai mica cu 85% din valoarea initiala estimata a contractului este .... "neobisnuit de scazuta" , ar insemna ca autoritatea contractanta in cazul admiterii ofertei ca si conforma sa-si dea "cu stangul in dreptul" avand in vedere ca aceasta a facut estimarea initiala .... Totusi ... nimic nu e imposibil ....
In privinta admiterii/respingerii unei eventuale contestatii , numai CNSC se poate pronunta legal....
Ofertantul care a prez.oferta finan.la o val mai mica de 85% din val estim nu se descalifica, vezi ART.202 OUG, art.36^1 HG. mai intai ceri justificare de pret, daca totul e OK poti sa-l dai castigator linistit, CNSC nu va admite o eventuala contestatie pt.asta.Daca nu e bine justif il RESPINGI nu il descalifici, e oferta inacceptabila-art 36 lit.f HG 925/2006.

la orice oferta fin sub 85% din val estim cereti justificare inainte sa o dati castigatoare sau sa o respingeti, altfel la o contestatie CNSC va admite contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut dddimitriu dddimitriu Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si ... (vezi toată discuția)
Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)