va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii la nimic vor sa cedeze partea lor ,nefiind succesiunea facuta , as vrea sa stiu ce costuri implica acest lucru si daca acest lucru se poate rezolva intr-o zi.
buna ziua.
sa o luam pe rand :
1. au decedat parintii - exista doi frati succesori in viata .
acestia se presupune ca au dezbatut succesiunea .
2. unul din cei doi frati decedeaza ulterior si are doi descendenti mostenitori.
acestia vor sa renunte la succesiunea dupa tatal lor. in acest caz tb. sa se adreseze notarului din raza ultimului domiciliu al defunctului in vederea dezbaterii succesiunii .
ulterior pot face acte de donatie sau vanzare-cumparare in favoarea unchiului lor.
daca vor da declaratie de renuntare , la succesiune vor veni ceilalti succesori , din urmatoarele clase de erezi.
astfel incat recomand varianta renuntarii doar daca unchiul lor este singurul erede in acest caz.
altfel, vor avea vocatie succesorala ,daca dansii renunta, toti ceilalti succesori din urmatoarele clase de succesori, intrucat renuntarea nu s eface in favorem .
Moștenire
Rzsolt
Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei.
Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)