avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen depunere Intampinare Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen depunere Intampinare Recurs

Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 09:52, 16 Octombrie 2010
legea nu ii mai permite sa depuna intampinare daca a depasit termenul stabilit de codul de procedura civila.
Pârâtul care nu a depus întâmpinare sau care nu a depus întâmpinarea în termenul prevăzut de lege va fi decăzut din :
- dreptul de a mai propune probe, cu excepţia situaţiilor prevăzute de art.138 C.proc.civ. ;
- dreptul de a invoca excepţiile relative (art.136 C.proc.civ.).
Totuşi, potrivit art.171 C.proc.civ., partea decăzută din dreptul de a administra o dovadă păstrează posibilitatea să se apere (evident nu în aceleaşi condiţii ca atunci când n-ar fi decăzută din drept), discutând în fapt, şi în drept temeinicia dovezilor administrate, precum şi a susţinerilor părţii adverse.

În ipoteza în care, pârâtul, care nu este reprezentat au asistat de către avocat, nu a depus întâmpinare, preşedintele îi va pune în vedere, la prima zi de înfăţişare, să arate excepţiile, dovezile şi toate mijloacele sale de apărare despre care se va face vorbire în încheierea de şedinţă; instanţa îi va acorda, la cerere, un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării (art.118 alin.3 C.proc.civ.).
Buna,

Daca am depasit termenul, n-am depus intampinare inainte cu 5 zile de primul termen al recursului, pot depune o nota scrisa in care sa combat acuzatiile din cererea de recurs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)
Nulitatea actelor de procedura - incalcarea normelor de ordine publica SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am contestat un PV emis de IPJ Dolj. Fără a primi vreun răspuns din partea IPJ Dolj la plângerea făcută atât în instanta cat și direct, ... (vezi toată discuția)
Preintampinare puppe2 puppe2 Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul ... (vezi toată discuția)