avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitatea actelor de procedura - incalcarea normelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitatea actelor de procedura - incalcarea normelor de ordine publica

Am contestat un PV emis de IPJ Dolj.
Fără a primi vreun răspuns din partea IPJ Dolj la plângerea făcută atât în instanta cat și direct, Judecatoria Craiova mi-a respins irevocabil plângerea contravențională.
Am făcut cerere de revizuire întrucât am văzut că alta cale de atac nu mai e posibilă, dar ulterior am descoperit art. 105 Cpc si as vrea sa știu dacă ne transmiterea întâmpinării depuse de IPJ este considerata o încălcare a normelor de competenta de ordine publica.
Va mulțumesc anticipat si va doresc o zi cat se poate de buna.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 09:25, 19 Aprilie 2012
NU este motiv de nulitate , nedepunerea intampinarii ... În această situaţie, având în vedere că textul art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ. reglementează în condiţii imperative termenul în care pârâtul trebuie să depună întâmpinare, sancţiunea nerespectării lui este tot decăderea, o decădere virtuală care va opera în condiţiile art.103 C.proc.civ. . Prin urmare, pârâtul care nu a depus întâmpinare sau care nu a depus întâmpinarea în termenul prevăzut de lege va fi decăzut din :
- dreptul de a mai propune probe, cu excepţia situaţiilor prevăzute de art.138 C.proc.civ. ;
- dreptul de a invoca excepţiile relative (art.136 C.proc.civ.).

În ipoteza în care, pârâtul, care nu este reprezentat au asistat de către avocat, nu a depus întâmpinare, preşedintele îi va pune în vedere, la prima zi de înfăţişare, să arate excepţiile, dovezile şi toate mijloacele sale de apărare despre care se va face vorbire în încheierea de şedinţă; instanţa îi va acorda, la cerere, un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării (art.118 alin.3 C.proc.civ.).
M-am exprimat sau m-ați înțeles greșit.
Nu mi s-a transmis întâmpinarea depusa de IPJ, context în care pronunțarea s-a făcut în lipsa mea fără a mi se da posibilitatea de a contesta argumentele sau dovezile depuse de acestia.
Este vorba despre necomunicarea intampinarii partii adverse ...in acest caz, necomunicarea întâmpinării nefiind sancţionată cu nulitatea prevăzută anume de lege, partea trebuie să invoce vătămarea pricinuită prin aceasta, conform art. 108 alin. 3 C. proc. civ., până la prima zi de înfăţişare ce i-a urmat şi înainte de a pune concluzii în fond.
Din păcate ... tot nu m-ați înțeles.
Instanta, după ce pe 02.03.2012 a făcut adresa la intimat, pe 06.04.s-a pronunțat fără a-mi transmite întimpinarea depusa, deci fără a-mi da posibilitatea de a contesta argumentele acestora și a veni cu martorii la care am făcut referire în plângere - suplimentar probelor depuse în care am arătat ca eram in delegație la o firma care avea semafor cu verde intermitent si ca nu eram pe sensul in care era semaforul pe rosu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)
Care pot fi consecintele nedepunerii intampinarii? SashaRo SashaRo In iunie 2007 am cumparat un apartament. in momentul cumpararii pe extrasul de carte funciara scria ca este grevat de sarcini. Aproape 2 ani mai tarziu, am ... (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)