buna ziua.ma numesc dudu marius si as dori daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarele:-am avut o firma de constructii fara a o folosi vreodata din 2005 pina in 2009 mai,pe care am dat-o unei persoane care este actionar unic(i-am cedat-o in totalitate),facind actele la avocat.aceasta persoana i-a schimbat denumirea din DUPREST CONSTRUCT S.R.L. in CAROM EDIL CONSTRUCT S.R.L. aceasta persoana a deschis firma in mai 2009(eu suspendind-o la inceputul lunii mai 2009) a prestat servicii acumulind un prejudiciu de 12.000.000.000 lei.cind am facut actele de cedare a firmei la avocat, sediul social nu l-am modificat raminind acelasi pina in 2012 cind expira.Va rog frumos daca imi puteti raspunde daca eu am vreo implicare in aceasta firma care este inregistrata la registrul comertului pe numele acestui domn care este si asociat unic.Va multumesc
Nu veti avea de suferit. este posibil sa fiti chemat sa dati vreo declaratie despre cesiune, in rest, nu puteti fi tinut responsabil decat pentru mandatul dvs de administrator, care a incetat odata cu cesiunea. siplul fapt ca sediul este la dvs (prontr-un contrac de comodat, sau inchiriere, presupun) nu va atrage raspunderea.
Atentie insa, cu totul alta este situatia daca sediul social se afla intr-un imobil apartinand acestei societati comerciale, in acest caz creditorii ar putea emite pretentii cu privire la acesta