avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum sa ma scad in gestiune cu anumite cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum sa ma scad in gestiune cu anumite cheltuieli

Buna Ziua
Am un teren de 1000mp pe numele meu si vreau sa-l dau societati mele cu contract
de comodat.Pe teren nu este nimic amenajat iar in contractul de comodat am specificat ca toate amenajarile cum ar fi imprejmuire,podet,porti si betonarea curtii
cad in sarcina societatii sa le faca .Dar eu pot sa ma scad cu aceste cheltuieli pe firma? Pe acest teren societatea va urma sa isi desfasoare activitatea ca depozit.
Cel mai recent răspuns: avasilcai alin , utilizator 10:56, 29 Septembrie 2010
In baza contractului de comodat puteti face cheltuieli pe care sa le inregistrati pe firma.
Aveti insa grija la tipul cheltuielilor. Din ce spuneti dvs. eu inteleg mai degraba ca faceti investitii nu cheltuieli. Investitiile se amortizeaza.
Da corect ca ele sunt investiti si pot sa le amortizez in timp daca nu am autorizatie de constructie pe societate?
Va multumesc
Ce vreti sa faceti dvs. face obiectul cheltuielilor/ investitiilor pentru un bun imobil luat cu chirie/comodat. Nu este relevant pe ce nume se emite autorizatia de constructie. Important este ca in contract se precizeaza cine suporta aceste cheltuieli/investitii.
Perioada de amortizare in cazul investitiilor este durata contractului.
A mai intervenit o problema ,pe terenul ce urma sa construiesc ,primarul a auzit ce vreau sa fac ,eu doresc sa fac un depozit de costructie si nu vrea sa mi dea certificatul de urbanism ca nu imi da voie sa fac asa ceva ca el sta in spatele terenului meu sa ca il deranjez,ca fac zgomot.
Bun acum imi da certificat de urbanism doar pentru locuinta p+1 daca eu construiesc locuinta pot dupa ce e gata sa obtin autorizatie de functionare si pe baza contractului de comodat sa deschid depozit in acea locatie?Cum mar putea primarul sa ma incurce ce e de facut?
Va multumesc
studiati legea si construiti dupa ce obtineti toate autorizatiile, certificatele, etc.
nu construiti depozit daca nu aveti autorizatie de contructie pentru depozit.
riscati sa platiti amenzi, sa va darame primaria contructiile, sa pierdeti bani.

Alte discuții în legătură

Constructie in parc existent gilmi gilmi Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca pot sa construiesc pe un teren intabulat in favoarea mea, castigat prin proces cu primaria ,teren ce a fost transformat ... (vezi toată discuția)
Podet peste sant facut de primarie mttpsg mttpsg Buna ziua, Am cumparat un teren de casa . Este la un drum judetean. intre sosea si gardurile curtilor sunt cam 3 metri iar primaria a amenajat sant din beton ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru deducere impozit pe profit pauloo77 pauloo77 Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo. Intrebare: Sunt ... (vezi toată discuția)