avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare deschiderii unei farmacii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare deschiderii unei farmacii

buna ziua.vreau sa va rog sa imi spuneti aproximativ cam ce acte imi trebuie pentru deschiderea unei farmacii.si ce conditii trebuie sa ai la acel spatiu?va multumesc.LA MULTI ANI TUTUROR
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:32, 29 Decembrie 2010
In primul rand, va trebuie o societate care sa aibe autorizata activitatea cod CAEN 4773 Comert cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine specializate.
In cazul in care este vorba despre un depozit de produse farmaceutice, acesta vinde in regim de comert cu ridicata, activitatea sa incadrandu-se la codul CAEN 4646 Comert cu ridicata al produselor farmaceutice.
Apoi, studiati Legea nr. 266/2008 a farmaciei.
Mergeti la Colegiul farmacistilor din judetul dvs. care poate sa va spuna daca mai puteti infiinta o farmacie in localitatea aleasa sau nu. Licentele se elibereaza pe criterii demografice (una la 5 mii de locuitori, 3 mii, etc).De regula majoritatea oraselor mari "sunt Inchise".
Daca de la colegiul farmacistilor va da un raspuns pozitiv, o sa primiti o lista cu documentele necesare intocmirii dosarului care trebui depus tot la ei (contract de inchiriere sau comodat,ctr. de munca pt un farmacist cu aviz de libera practica, schita spatiului etc.) Dupa aceasta veti primi o vizita de la coleg farmacistilor care pot sa va dea sau nu avizul favorabil. Daca aveti acest aviz, mergeti la Ministerul sanatatii unde la fel vei primi o lista doc ce trebuie sa le ai la dosar. Intocmesti dosarul, il depui la MS, primesti o vizita de la un responsabil de acolo, si gata autorizatia.
Cam multa alergatura, asa e la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare farmacie Aleximo Aleximo salut...daca vreau sa-mi deschid o farmacie..nu sa prepar produse farmaceutice doar sa le vand , deci sa fiu intermediar..am nevoie de studii de specialitate ... (vezi toată discuția)
Cod caen farmacie promes promes Ce cod CAEN trebuie sa aibe o P.F.A. pentru a putea presta servicii de farmacie la un spital? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)