Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: cine are drept de vot in cadrul asociatiei de proprietari pentru a lua anumite hotarari?
Se dau urmatoarele situatii:
1) apartament cumparat pe numele sotului si al sotiei, inteleg ca fiecare are un drept de vot, deci 2 pentru acel apartament detinut? SAU doar 1? Ce lege/norme reglementeaza raspunsul dvs?
2) apartament cumparat de 4 proprietari, fiecare are cate 25% din apartament. Persoane fizice. Cate voturi se iau in calcul in cazul adoptarii unei hotarari in cadrul asociatiei de proprietari? 1 vot sau 4?
3) In cazul deciziei de infiintare a asociatiei de proprietari, conform normelor de aplicare HG1588 pt legea 230/2007:
''Art. 4.- Asociaia de proprietari se înfiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate
plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decât aceea de locuinta ''
Exista un proprietar cu 2 apartamente si 3 locuri de parcare. Cate voturi se iau in calcul in cazul adoptarii unei hotarari in cadrul asociatiei de proprietari? 2 voturi aferente celor 2 apartamente sau 5 voturi (2 voturi pt apt +3 voturi parcare)
Ce se intampla daca blocul avea 30 apt, iar acum mai multe apt sustin ca s-au dezmembrat si ca au cadastru separat cate 2 la fiecare apt? In acest caz in loc de 30 de voturi disponibile avem sa zice 34 de voturi daca ar fi 4 apt dezmembrate in cate 2 apt fiecare?
Sau continua sa fie doar 30 de voturi cum a fost conceput initial blocul?
Inteleg ca al decizii cu adevarat improtante ex consolidari oricum are importanta cota parte si deci aici nu devine un apt dezmembrat cu o pondere mai mare decat altul care are doar 2 sau mai multi coproprietari sau unul cu un singur proprietar