avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensator

Buna seara!
Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator.
As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie si daca da in baza carei legi
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:22, 21 Septembrie 2010
ioni10 a scris:

Buna seara!
Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator.
As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie si daca da in baza carei legi
aveti dreptul la un salar compensator,in baza art.78(1) din CCMUN la nivel national.asta daca disponibilizarea nu s-a facut din vina angajatului.mentionez ca este vorba de un drept MINIMAL,daca la nivel de ramura sau in CCM pe unitate se prevad un numar mai mare de salarii compensatorii,atunci acele prevederi se aplica
Aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca concedierea s-a dispus din motive ce nu tin de persoana salariatului ... temeiul este art.78 alin.1 CCMN coroborat cu art.247 C.mun si cu art.241 alin.1 lit.d C.mun.
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare firma gabichivu2 gabichivu2 am si eu o intrebare firma la care lucrez se desfiinteaza la sfarsitul lunii si as vrea sa stiu daca este obligata firma sa ne plateasca salarii ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu Pupicia Pupicia O fosta angajata a cerut un salar compensatoriu deoarece nu i s-a acordat la concediere. In CCM la nivel de unitate nu avem stipulat ca am acorda salarii ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Elena S Elena S Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)