avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comodat sau Inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comodat sau Inchiriere

Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi spatiu sunt necesare ceva demersuri speciale, sau pur si simplu incheierea unui act de inchiriere si inregistrarea lui la ANAF ?
Se necesita rezilierea ctr de comodat si notificarea rezilieri la ONRC sau in alta parte?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Badger , utilizator 00:16, 27 Septembrie 2010
Va recomand sa depuneti o copie dupa contractul de inchiere inregistrat la ANAF si la registrul comertului impreuna cu formularul depunere-mentionare acte. Costurile sunt sub 100 ron iar folosinta spatiului declarata la registru este in limita legii.
Cite intrebari iti pui pentru o problema atit de simpla.

Se face un simplu contract de inchiriere.
Contractul de comodat va fi reziliat tacit, atita vreme cit partile contractante sunt aceleasi. Sau... daca vrei, desi nu este necesar,poti incheia o simpla conventie de reziliere a comodatului.

Aceste acte nu se duc la registrul comertului. Nu este necesar, nu intereseaza pe nimeni sub ce titlu detii tu imobilul.

Dar, pentru a fi deductibile cheltuielile cu chiria, daca proprietarul este persoana fizica, acel contract de inchiriere se inregistreaza la Administratia Financiara.
Daca proprietarul este persoana juridica, atunci nu trebuie sa mai faci nicio formalitate.
Asta-i tot.

Este irelevant ce scrie in actul constitutiv cu privire la numarul de carte funciara, etc. Numai un om care lucreaza dupa niste formulare absolut inepte ar fi trecut in actul constitutiv numarul contractului de comodat sau CF. Oricum nu intereseaza pe nimeni. Aceste date nu fac parte din categoria informatiilor care se declara (mentioneaza sau inregistreaza) in Registrul Comertului.

Alberto Kurtyan
Multumesc f mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract comodat pe sediu social_as.unic claudia_d claudia_d Buna ziua, Pentru a rezilia/inceta un contract de comodat pe sediu social cu acordul partilor, ce pasi sunt necesari? trebuie depus la ORC? Ce alte costuri, ... (vezi toată discuția)
Valabilitate sediu social roxana69 roxana69 Daca in actul constitutiv nu este prevazuta durata de valabilitate a sediului social, poate Anaf sa treaca societatea ca fiind inactiva pe motiv ca a expirat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)