s-a intamplat un accident cu masina scolii, dar nu soferul este de vina. totusi directorul scolii vrea sa imputeze reparatia masinii soferului nevinovat.
Se poate asa ceva? accidentul s-a petrecut in timpul serviciului, era in delegatie, masina era folosit in interesul scolii. Politia nu l-a gasit vinovat. Nu a fost declarat nicaieri ca a fost accident de munca.
care sunt demersurile legale in acest caz?
paguba ar fi cam 4000 euro, masina nu era inca asigurata casco, era nou nout.
As dori sa stiu daca, in conditiile in care nu a fost vinovat in nici un fel de producerea acestui eveniment, directorul scolii poate sa o oblige sa plateasca pentru reparatia masinii care nu a fost predata pe baza vreunui proces-verbal; este o masina pe care o utilizeaza toata lumea din scoala respectiva.
va multumesc.
si inca un lucru este adevarat ca daca se va ajunge la instanta se poate cere daune morale si daune materiale de la RCA asiguratorului?
Daca nu s-a constatat o culpa a conducatorului auto prin procesul verbal de constatare,acesta nu poate fi obligat la daune.
In orice proces in care cineva a avut de de suferit de pe urma unei fapte ilicite sau abuzive,in masura in care se dovedesc,pot fi solicitate si daune morale
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dauna auto rca
bodale
Buna ziua,
Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Daune accident
vasiii
Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)