avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare - Limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare - Limita de varsta

Buna ziua!
Am un angajat nascut in data de 12.11.1946. In octombrie 2010 doreste sa se pensioneze pentru limita de varsta. Imi puteti spune, va rog, ce demersuri trebuie indeplinite in acest caz? Care sunt pasii de urmat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 10:00, 14 Octombrie 2010
@c_hostiuc
Dumneavoastra in ce situatie va aflati:
1) - in categ. celor disponibilizati
2) - in categ celor trecuti la alta unitate
3) - aveti deja contractul de munca desfacut
Daca va regasiti la pct. 3), iar pensia este anticipata/anticipata partial, trebuie sa prezentati casei de pensii Decizia de incetarea contractului. Daca sunteti la limita de varsta, nu trebuie sa duceti nimic.
Pe cerere am scris ca solicita pensionarea cu 12.10.2010 (eu asa am scris pentru ca asa apare pe lista cu termenele de pensionare la limita de varsta). M-a pus sa corectez, sa cer pensionarea cu data de 13.10.2010. Astept sa vad decizia si voi cauta solutii la momentul respectiv.
Este prima data cand ma ocup de o pensionare si imi lipsesc multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu data... andad andad In vederea iesirii la pensie pt.limita de varsta, incepand cu ce data se poate depune dosarul, daca persoana (feminin) este nascuta in data de ... (vezi toată discuția)
Salariu pana la emiterea deciziei de pensionare rin rin Daca un cim inceteaza de drept la o anumita data si salariatul nu avea cunostinta de aceasta data ce poate face in privinta drepturilor banesti de pana la ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)