avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale MODIFICARE HOTARARE AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

MODIFICARE HOTARARE AGA

Hotarere AGA - cesiune parti sociale. Etapa I - ORC.
Se face publicarea in Monitorul Oficial, dupa care, asociatii se razgandesc cu privire la cesiunea publicata in MO, dorind o alta cesiune, unor alte persoane. Toate partile sunt de acord cu noua modificare. Nimeni nu se opune.
Intrebare: ce se face in acest caz?
ORC sustine ca trebuie continuata procedura inscrierii in ORC a cesiunii publicate in MO, respectiv etapa II, insa eu ma incapatanez sa cred ca o noua AGA, in care se mentioneaza in mod expres despre modificarea hotararii anterioare, urmata de noua structura, este perfect valabila.
Cum vedeti cazul??
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:43, 22 Septembrie 2010
atata timp cat dosarul a fost inaintat spre ORC si s-a publicat hotararea AGA in monitor, nu prea mai vad cum puteti face modificari.
Nu s-a operat in ORC. Dupa cum am mai spus, aceasta a fost doar publicata in MO. Dupa cum stim, hot AGA devin opozabile dupa inscrierea lor la ORC.
Este o greseala a celor de la ORC. Atata timp cat nu ati facut demersurile pentru inregistrarea in etapa a doua, puteti sa reveniti cu o noua hotarare prin care o anulati pe cea veche si puteti sa cesionati prin aceeasi hotarare altor persoane. Evident trebuie sa semneze aceasta hotarare ,,vechii" cedenti cat si cei noi si sa o publicati in aceleasi conditii la Monitorul Oficial. Insistati la ORC sa va ia actul, iar in cazul ca va da respingere atacati rezolutia directorului/persoanei desemnate la tribunal. Puteti sa solicitati si punctul de vedere al ONRC printr-un simplu e-mail: onrc@onrc.ro. SUCCES!
Da, se poate face modificare fara nicio problema.
Revocare AGA, renuntare la mentionare, spune-i cum vrei.
Am facut si una si alta, aproape cite una pe zi in ultima vreme.
Inteleg perfect la ce te referi.
Perfect posibil. Fara probleme.
Nu se ajunge la solutionare, la respingere... etc.
Se rezolva in 5 zile ca orice mentiune.

Apoi faci mentiunea cum doresti... dupa metoda impamintenita.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale. ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua ! In fapt este vorba despre cesionarea partilor sociale ale unui SRL, aceasta facandu-se in data de 25.06.2010, prin contract notarial si AGA ... (vezi toată discuția)
Cesionarea partilor de interes igor_drangoi igor_drangoi In situtia unei societati cu raspundere limitata, in care au fost cesionate o partile sociale (de la 50%:50% la 25%:25%:25%:25%). Cesioanrea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Transmiterea partilor sociale.cesiune ContSters182184 ContSters182184 Buna ziua. 1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)