grandanat a scris:
@gigelin
Daca aveti un raspuns pertinent dati-l, iar daca nu va rog sa va abtineti de la comentarii absurde si complet inutile.:)):)):))
Omul a imprumutat o anumita suma de bani (franci elvetieni) si trebuie sa returneze banii imprumutari (tot franci elvetieni) plus dabanzile si comisioanele convenite prin contract. Ce e asa greu de priceput. Ce-ati vrea sa returneze bani botswanezi ?:))
daca era posibil sa se prevada superdevalorizarea leu/franc in numai 3 ani, care a dus practic la imposibilitatea platii ratelor (punem de-o parte problema cu -25%), din cauze in afara oricarui control din partea imprumutatului, se mai incheia contractul ?
-- daca ati sti ce numere ies la loto...:)):)):))
Exemplu de intrebare idioata. No comment.:)):)):))
Completare:
Am rasfoit si linkurile date de dumneavoastra, si n-am vazut nici un exemplu concludent, in care sa se fi folosit acel principiu al impreviziunii in cazul unui contract de imprumut.
@grandanat, nu mai veni cu apucaturi din familie. acum nu vorbesti nici cu maica-ta, nici cu taica-tau. dezlantuie-te acolo, cum te-a invatat mamica ta, cu fratii, surorile si parintii tai. "comentati"-va si puneti-va "intrebari" d-alea de care stiti voi. cu care sunteti obisnuiti unu' cu altu'.
vezi ca afara e capitalism, mai rudimentar decat ala interbelic. si criza economica.
un contract comercial nu e
"loto".:))
Tribunalul Mehedinti, 1926:
“principiul legal că convenţiunile ţin loc de lege trebuie respectat pentru toate urmările care puteau fi prevăzute la încheierea lor şi nu pentru urmările care nu puteau fi prevăzute, cum sunt urmările de după războiul mondial … este indiscutabil ca dacă pârâta ar fi prevăzut în 1914 ca cursul lirei sterline ar putea suferi schimbarea de azi, prin deprecierea fantastică a leului, n-ar fi incheiat conventia” ...