avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asiguratorul nu vrea sa accepte o piesa pentru a fi ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asiguratorul nu vrea sa accepte o piesa pentru a fi schimbata

Buna ziua,

La sfarsitul lunii iulie am avut un accident in care nu a fost nimeni in afara de mine si masina de firma pe care o conduceam ( in timpul liber).Am dus-o la un service(partener Allianz) care a reparat-o 95%, dar ii trebuia confirmarea pentru o turbosuflanta pe care inspectorul de la Allianz a constatat ca aceasta nu s-a defectat din cauza accidentului ci din cauza uzurii si ca trebuie platita separat.Pot face ceva privind acest lucru?

Acum angajatorul vrea sa ma puna sa platesc eu turbosuflanta+mana de lucru (aprox. 3000 ron).Poate angajatorul sa ma oblige sa platesc aceasta reparatie?Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gexgec , utilizator 13:08, 24 Septembrie 2010
Solicitati de la firma de asigurari sa va emita un document in care sa justifice refuzul de plata al piesei respective. Daca piesa nu s-a defectat ca urmare a accidentului, ci din pricina uzurii, angajatorul nu va poate imputa dvs. acest cost.
Chiar daca masina am folosit-o in timpul liber, angajatorul nu ma poate pune sa platesc sau sa-mi inchida cartea de munca cu indisciplinar?
Neacceptarea inlocuirii unei piese trebuie bine motivata si argumentata ( nu cunosc aspectul daunei si ce alte piese s-au mai avariat ).La cea de a doua intrebare care se refera la faptul ca patronul vrea sa va impute o parte a pagubei si sa va desfaca contractul de munca pot sa va spun ca nu mi se pare normal imputarea unei parti din paguba dar faptul ca ati folosit masina firmei in afara programului in interes personal , patronul are dreptul daca si in CIM este prevazut acest lucru sau in regulamentul interior al firmei se specifica ce aveti voie si ce nu.
Faptul ca turbosuflanta este sau nu avariata in accident, o poate confirma specialistul de la service si in ultima instanta o expertizare tehnica (daca insp. de daune nu se lasa convins).
Masura disciplinara privind suportarea unei reparatii, nu poate fi luata decat avand dovada prejudiciului efectiv produs de angajat.Daca asiguratorul plateste sau nu o piesa, nu poate fi un motiv pentru imputare, decat daca exista dovezi ca prin utilizarea repetata in conditii necorespunzatoare a autovehiculului, in timpul sau in afara programului, persoana respectiva se face vinovata de defectiune si nu accidentul care s-a produs.
Sanctiunea disciplinara este strict aplicabila de catre angajator, functie de regulile interne care au fost incalcate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme service auto viperablue viperablue Sunt proprietarul unei masini oarecare care in decembrie 2013 a fost intr-un service pentru o revizie totala, distributie, filtre, ulei etc ... Cu aproximativ ... (vezi toată discuția)
Reparatie necorespunzatoare in service grandanat grandanat In urma unui accident am avut avariata partea dreapta fata a masinii-aripa, bara, ... iar la rulare se auzea un zgomot foarte puternic( cealalta masina a ... (vezi toată discuția)
Dauna asigurari - piese de origine Rumburak Rumburak Deschid un subiect, poate nediscutat pana acum dar sigur interesant pentru multi. Situatia urmatoare: O masina fara accident pana in prezent, cu toate ... (vezi toată discuția)