avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Stiati ca...
Discuție deschisă în Cultură generală

Stiati ca...

…Insula Pastelui a fost descoperita de olandezul Roggeveen? Evenimentul s-a petrecut in ziua de Pasti a anului 1722.

…America de Sud avea o populatie aborigena de 10-20 milioane de oameni si cea mai mare diversitate lingvistica? Pe teritoriul ei se vorbeau peste 500 de limbi.

…metaterienii sunt o subclasa de animale primitive, caracterizate prin lipsa placentei? Cuprinde totalitatea marsupialelor.

…ursul koala este un marsupial arboricol? Spre deosebire de alti marsupiali are un buzunar care se deschide in jos.
:wassat:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 5 Decembrie 2023
Lucruri mai putin stiute

Trăim într-o lume fascinantă, în care lucrurile care ne înconjoară poartă secrete cu greu de imaginat. Odată ce știința evoluează, oamenii înțeleg că natura ascunde mai multe secrete și mistere decât și-ar putea imagina.
Pentru a înțelege Universul avem nevoie să înțelegem natura umană și apoi lumea în care trăim. Știm că aceasta este de o complexitate greu de definit.
Iata câteva dintre cele mai fascinante lucruri pe care probabil nu le știați:
1. Recent, s-a descoperit în spațiu un rezervor care conține de 140 de miliarde de ori mai multă apă decât pe Terra. Atunci când vom rămâne fără apă probabil că vom apela la această rezervă.
2. Presiunea atmosferică de pe Neptun crează ploi de diamante.
3. Din 1846, de când s-a început monitorizarea lui Neptun, planeta nici până în prezent nu a reușit să înconjoare Soarele o singură dată.
4. Stelele pe care le vedem noaptea pe cer pot să nu mai existe. De fapt, ceea ce se vede este doar lumina lor, care vine de la milioane de ani lumină distanță.
5. Lacul Vostok se află la o distanță de 4.000 de metri sub gheață și ciudat este că niciodată nu îngheață.
6. Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, deține o șesime dintre toate terenurile lumii.
7. Exista peste 500 de limbi care sunt vorbite de mai puțin de 10 oameni.
8. În 2022, finala Cupei Mondiale se va desfășura în orașul Luz, care încă nu există.
9. Numărul posibilităților unui joc de șah este comparabil cu numărul atomilor existenți în Univers, adică aproape de infinit.
10. Până la vârsta de 22 de ani, Alexandru cel Mare a cucerit jumătate din lume.
11. A respira într-o zi aerul din orașul indian Mumbai este echivalentul cu a fuma aproape 3 pachete de țigări pe zi.
12. Suprafața Rusiei este mai mare decât suprafața planetei Pluto.
13. Greutatea totală a furnicilor care există pe Terra este echivalentă cu greutatea tuturor oamenilor.
14. Pe Pământ se produce atât de multă hrană încât ar permite unui om să mănânce peste 2.700 de calorii pe zi. Și totuși, sunt oameni care mor de foame !
15. Macacii din Japonia fură portofele și folosesc fisele pentru a cumpăra mâncare de la automatele din anumite zone.
16. Inima unei balene albastre este la fel de mare precum o mașină.
17. Dacă mănânci ficatul unui urs polar, mori din cauza unei supradoze de vitamina A.
18. Creierul uman procesează informația în circa 80 de milisecunde.
19. Poți încălzi o ceașcă de cafea cu energia rezultată în urma țipătului. Singura problemă este că trebuie să țipi 8 ani, 7 luni și 6 zile.
20. În picioarele omului există peste 250.000 de glande sudoripare.
Mituri spulberate

1. Marul din imaginea cu Adam si Eva.
Mărul este fără îndoială un fruct folositor, deşi are parte de reputaţie proastă în calitate de fruct interzis, deoarece Eva l-a smuls din pomul cunoaşterii ce se afla în Grădina Edenului, lipsindu-ne pe noi, descendenţii săi, de viaţa în paradis. Cu toate acestea, un cititor atent trebuie să fi observat că nicăieri în Biblie fructul nu e numit măr. Desigur, ar fi putut fi un măr, în aceeași măsură în care ar fi putut fi un mango, o caisă sau orice alt fruct. Dar ştampila a primit-o mărul.
2. Un măr a căzut în capul lui Newton.
Din nou mărul ! Anume acest fruct nefericit s-a învrednicit să cadă pe capul lui Sir Isaac Newton şi să-l inspire la inventarea legii gravitaţiei universale. O poveste simpatică, dar cel mai probabil, este doar o poveste. Prima dată ea a fost povestită public de către Voltaire, în eseul său despre Newton. Singura persoană care a spus acest lucru înainte de publicaţia lui Voltaire, a fost sora lui Newton, Catherine Conduit.
3. Walt Disney l-a desenat pe Mickey Mouse.
Se crede că cele mai celebru personaj de desene animate, Mickey Mouse, a fost desenat de însuşi Walt Disney. Dar nu e aşa. Mickey a fost desenat de către animatorul numărul 1 din studiourile Disney, Ub Iwerks, care era faimos pentru faptul că desena extrem de rapid. Primul film despre Mickey (pentru el s-au desenat 700 de imagini pe zi) a fost realizat în doar două săptămâni. Dar mai târziu, când desenele animate au căpătat sunet, Disney s-a reabilitat – anume cu vocea lui a început să vorbească Mickey Mouse.
4. Marie Antoinette a spus: “Să mănânce cozonac”.
Draga de Sandra are ocazia sä facä putzin pe nebuna. Ea stie "din sursä sigurä" cä aceste cuvinte au fost rostite de o doamnä de onoare a reginei, pe nume marchiza de Lamballe.
În 1766, Jean Jacques Rousseau a scris despre un eveniment care ar fi avut loc cu 25 de ani mai devreme. Atunci când Marie Antoinette a auzit că ţăranii francezi nu mai au pâine, le-a sugerat să mănânce cozonac. Problema este că în acei ani, Marie avea doar 11 ani şi încă mai locuia în casa părintească din Austria. Cel mai probabil, aceste cuvinte au fost răspândite de propagandiştii revoluţionari, pentru a ilustra cât de departe de oameni sunt cei care-i conduc.
5. “Marele jaf al trenului” a fost primul film artistic de lung metraj.
Filmul a fost filmat în 1903, dar nu a fost primul lung-metraj. Acesta dura doar 10 minute. Primul film artistic de lung metraj a fost filmul australian de 100 de minute «The Story of the Kelly Gang», filmat 3 ani mai târziu. Iar filme precum “The Great Train Robbery” au fost filmate foarte multe la sfârsitul anilor 1890.
6. Van Gogh şi-a tăiat urechea.
Marele artist Van Gogh, care în toată viaţa a vândut un singur tablou, la scurt timp înainte de sinucidere, într-o ceartă cu prietenul său Gauguin, un pic mai de succes în vânzarea operelor, nu şi-a tăiat întreaga ureche, ci doar o bucată din lobul stâng. Doare, dar nu e atât de îngrozitor cum pare.
7. În Salem au fost arse vrăjitoarele.
În Salem (Massachusetts), în 1692 în timpul procesului vrăjitoarelor au fost arestate 150 de persoane, 31 au fost condamnate, 20 dintre acestea la moarte. Dintre aceste 31 de persoane nu toate au fost femei, au fost şi 6 bărbaţi. În plus, persoanele condamnate nu au fost arse pe rug, ci au fost ucise cu pietre, apoi corpurile au fost atârnate de frânghii.
8. Napoleon a fost scund.
Mulţi cred că ambiţia excesivă a lui Napoleon este un fel de compensaţie pentru statura sa mică. În fapt, statura Micului caporal a fost de 5 picioare 7 inci (168 cm) – mai mare decât statura unui francez mediu din acele timpuri. De ce dar a fost numit astfel ? Această porecla era menită să-l tachineze pentru rangul său militar modest. Napoleon a devenit împărat, dar porecla a rămas aceeaşi.
9. Magellan a făcut o călătorie în jurul lumii.
Toată lumea ştie despre Magellan două lucruri: că el a făcut o călătorie în jurul lumii şi că în această călătorie a fost ucis în Filipine. Una exclude pe cealaltă. De fapt, Magellan a făcut doar jumătate de drum, iar călătoria a fost terminată de Juan Sebastian Elcano, adjunctul său.
10. Împăratul Nero cânta la vioară în timp ce Roma era în flăcări.
Această poveste este cunoscută de toţi: în 64 î.Hr. Roma arde, iar Nero cântă la vioară. Dar acest lucru este imposibil. În primul rând, vioara a fost inventată după 1600 de ani. Dar chiar dacă vioara ar fi fost, Nero ar fi putut cânta la ea la o distanţă de 30 de mile de Roma, căci în timpul incendiului, acesta nu se afla în Oraşul Etern, ci în vila sa din suburbii.
11. Căpitanul Cook a descoperit Australia.
Desigur, australienii nici nu vor să creada astfel. Încă înainte de 1770, aici au fost şi olandezii Abel Tasman și Dirk Hartog, şi piratul englez William Dampier. Apoi, continentul a fost descoperit acum 50.000 de ani de locuitorii săi originali – australienii. Singurul lucru pentru care Cook ar putea fi numit “pionier” în Australia, dar şi asta în ghilimele – este pentru descoperirea de noi terenuri, care mai târziu au devenit un prilej pentru sosirea coloniştilor albi.
12. Shakespeare a inventat povestea lui Hamlet.
William Shakespeare este cunoscut ca cel mai mare dramaturg din istoria omenirii. Cu toate acestea, cele mai multe dintre piesele sale nu au fost lucrările lui personale, ci mai degrabă adaptări ale unor scurte povestiri, poveşti şi legende. Piesa “Tragedia lui Hamlet, prinţul Danemarcei”, după cum susţin istoricii, a fost bazată pe folclorul scandinav.
13. America a câştigat independenţa pe 4 iulie 1776.
Nu este aşa. Da, părinţii fondatori ai Americii au semnat Declaraţia de Independenţă în această zi. Dar războiul pentru această independenţă a durat încă 7 ani, şi abia pe 3 septembrie 1783 a fost semnat în cele din urmă tratatul de pace între America şi regele englez George III.
14. Edison a inventat becul electric.
1093 de brevete: Edison – marele inventator. Dar cele mai multe dintre invenţiile sale au fost făcute de către colaboratori neidentificaţi din laboratoarele sale. Şi în plus, cu patru decenii înainte de naşterea lui Edison, lumina electrică a fost inventată de un anume Humphrey Davy. Becul său putea arde numai 12 ore, iar Edison a trebuit doar să găsească materiale adecvate pentru filament, ca becul să ardă tot timpul. Da, e o realizare, dar nu o descoperire.
15. Columb a demonstrat că Pământul e rotund.
Judecând după cartea autorului american Irving Washington, aşa a şi fost. Toată lumea credea că Pământul este plat, iar Columb i-a convins pe toţi de contrariul. De fapt, începând cu secolul 4 î.e.n. nimeni nu mai credea ca Pământul este plat ca o clătită. Columb nu putea dovedi că Pământul e rotund, deoarece el însuşi nu credea acest lucru ! El credea ca Pământul are formă de pară. El nu a vizitat niciodată America şi a ajuns doar până la insulele Bahamas, care chiar au formă de pară.
16. Gandhi a eliberat India.
Gandhi este cel mai faimos lider al mişcării de independenţă din India. El a îndemnat ţara să renunţe la violenţă. Avea 16 ani (în 1885), când a fost format Congresul Naţional Indian. Dar şi fără participarea lui Gandhi, India ar fi obţinut independenţa prin alte metode, mai eficiente poate decât non-rezistenţa la violenţă, poate chiar mai devreme, dacă ar fi urmat calea indicată de Netahi Chandra Bose.
17. Isus s-a născut pe 25 decembrie.
25 decembrie – Crăciunul. Dar nu există nicio dovadă, nici în Biblie, nici în altă parte, că Iisus s-a născut în această zi. Dar de ce 25 decembrie a fost făcută ziua naşterii lui Isus ? Poate pentru că în această zi grecii îl sărbătoreau pe zeul Mitros, născut dintr-o fecioară şi în acelaşi timp, aceasta era şi ziua Păstorului.
18. George Washington a fost primul preşedinte american.
Toată lumea ştie că George Washington a fost primul din cei 44 de preşedinti ai SUA. Dar iată ca nu ! Primul a fost Peyton Randolph – anume acesta a ales Congresul revoluţionar. Primul pas în marea funcţie a fost crearea Armatei Continentale pentru protecţia împotriva trupelor britanice şi numirea în funcţia de comandant suprem a … generalului Washington ! Randolph a fost urmat în 1781 de către John Hanson, care a trimis o scrisoare de felicitare lui George Washington după victoria sa în bătălia de la Yorktown, pe care a semnat-o “Eu, John Hancock, preşedinte al Americii.”
Washington a devenit în schimb primul preşedinte ales prin vot popular din SUA – dar al cinsprezecelea conform numărătorii.
Japonia si Islamul

Aţi întâlnit vreodată ştirea că un prim-ministru dintr-o naţiune islamică să fi vizitat Japonia ?
Aţi întâlnit vreodată ştirea că şahinşahul Iranului sau vreun prinţ din Arabia Saudită să fi vizitat Japonia ?
Japonia este o ţară care ţine Islamul dincolo de ţărmurile sale.
Japonia a pus restricţii stricte asupra Islamului şi a tuturor musulmanilor.
Motivele sunt:
a) Japonia este singura ţară care nu dă cetăţenie la musulmani.
b) In Japonia nu se acordă rezidenţă permanentă pentru musulmani.
c) Există o interdicţie severă de propagare a Islamului în Japonia.
d) În Universităţile din Japonia, nu se predă araba sau orice limbaj islamic.
e) Nu se poate importa "Coranul", publicat în limba arabă.
f) Conform datelor publicate de guvernul japonez le-a fost dată viză de rezidenţă temporară pentru numai 2 sute de mii de musulmani, care au avut nevoie să studieze Legea japoneză a bogăţiilor naturale (sau legea funciară? - the Japanese Law of the Land). Aceşti musulmani au trebuit să vorbească japoneza şi să practice ritualurile lor religioase numai în casele lor.
g) Japonia este singura ţară din lume care are un număr neglijabil de ambasade ale ţărilor islamice.
h) Poporul japonez nu este atras de Islam.
i) Rezidenţii musulmani care locuiesc în Japonia sunt angajaţi ai companiilor străine.
j) Chiar şi vizele de lucru nu sunt acordate pentru medici musulmani, ingineri sau manageri trimise de companiile străine.
k) În majoritatea companiilor, se menţionează în regulamentele interne, că musulmanii nu pot aplica pentru un loc de muncă.
l) Guvernul japonez este de părere că musulmanii sunt fundamentalişti şi nici chiar în epoca globalizării nu sunt dispuşi să schimbe legile lor musulmane.
m) Musulmanii nici nu se pot gândi cu privire la închirierea unei case în Japonia.
n) Dacă cineva ştie că vecinul său este un musulman, tot cartierul rămâne de alertă.
o) Nimeni nu poate iniţia o celulă islamică sau "Madarsa" Arabă, în Japonia.
p) Nu se aplică legea islamică (Sharia) în Japonia.
q) În cazul în care o femeie japoneză se căsătoreşte cu un musulman, atunci ea este considerată proscrisă pentru totdeauna.
r) Potrivit dlui Komico Yagi (şef de departament la Universitatea din Tokyo) "Există un cadru de spirit în Japonia că Islamul este o religie foarte îngustă la minte şi ar trebui să stai departe de ea."
s) Jurnalistul independent Mohammed Juber a făcut un turneu in mai multe tari islamice după 9/11 septembrie precum şi în Japonia. El a descoperit că japonezii erau încrezători că extremiştii nu ar putea face nici un rău în Japonia.
Lucruri pe care poate nu le știți despre unele dintre aceste țări.

-Cel mai probabil să dispară sub valuri – Maldive.
Cu toate discuțiile despre încălzirea globală și creșterea nivelului mării, locuitorii din Maldive au cele mai multe motive să se teamă. Cu o inălţime medie de aproximativ 1,8 metri deasupra nivelului mării națiunea lor este cea mai expusă de pe Pamânt în cazul creşterii nivelului oceanelor.
-Populația cea mai supraponderală – Nauru.
Cu peste 95% din populație supraponderali, națiunea din mica insulă Nauru este, de departe, cea mai grasă de pe Pamant. Epidemia de obezitate sa este atribuită importului de fast-food din Vest, care a coincis cu un standard crescut de viață în secolul 20, datorită exporturilor sale de fosfat.
-Drumuri din corali – Guam.
Deoarece Guam nu are plaje din nisip natural, ci numai corali, insula națiune face asfalt utilizând un amestec de corali de ulei, refuzând importul de nisip din străinătate.
-350 de oi pe cap de locuitor - Insulele Falkand (Marea Britanie)
Cei aproximativ 3.000 de locuitori din Insulele Falkland cresc 1 milion de oi ! Nu e de mirare, pentru că lâna este cel mai important produs de export.
-Cel mai vechi stat suveran – Egipt.
Acest lucru depinde în mare măsură de definiția ta a unui stat suveran, dar în cazul în care acceptaţi prima apariţie a suveranităţii, apoi Egipt ar fi prima țară din lume pentru că a obținut-o o dată cu formarea primei dinastii, în 3100 î.Hr..
-Cele mai multe lacuri din lume – Canada.
Cu peste 3 milioane de lacuri, 60% din toate lacurile din lume se găsesc în interiorul granițelor sale.), 9% din teritoriul canadian este de fapt apă dulce.
-Cel mai probabil loc în care nu-ţi întâlneşti aproapele – Mongolia.
La 4 persoane pe kilometru pătrat Mongolia este țara cel mai puținpopulată de pe Pamânt.
Comparați acest lucru cu Mong Kok, un cartier din Hong Kong, care are cea mai mare densitate a populației în lume: 340.000 de oameni pe kilometru pătrat !
-Cel mai mare număr de tancuri – Rusia.
Acesta este un titlu de glorie cam ciudat, dar Rusia are, de departe, cele mai multe tancuri din lume (21.000). Din fericire, cele mai multe dintre aceste mașini sunt vechi (vestigii ale trecutului său). Deși numeric stau mai prost (16.000), Statele Unite au în inventar modele mult mai avansate.
-Ţara fără nici un râu - Arabia Saudită.
Sună un pic ciudat, dar aşa este ! Pentru o țară la fel de mare ca și Arabia Saudită ar trebui să existe cel puțin un fel de apă curgătoare. Ei bine, nu este! Cele mai multe rezerve de apă proaspătă provin de la centrale de desalinizare sau rezervoare subterane.
-Cea mai tânără populație din lume - Niger
În general, țara cea mai tânără este apreciată prin calcularea procentului de locuitori mai mic de 15 ani. În prezent, Niger deține această distincție, cu aproximativ jumătate din populația sa abia alunsă la pubertate (49%).
-Țara cea mai diversă în lume - India.
În aproape fiecare domeniu - cultural, economic, climatic, rasial, lingvistic, etnic și religios - India este țara cea mai diversă din lume.
-Ţara aflată cel mai aproape de dispariție – Ucraina.
Cu o scădere naturală a populației de 0.8 % anual, Ucraina îşi va pierde până în 2050 cca. 30 % din locuitorii săi.
-Ţara cu cei mai mulţi locuitori ai săi care trăiesc în străinătate – Malta.
După vremuri grele dpdv economic, cuplate cu o rată crescută a natalității, Malta are astăzi o bogată experiență în imigrare. Este semnificativ faptul că în prezent există viață malteză mai mult în străinătate decât în țara în sine !
-Ţara mai mică decât Central Park din New York – Monaco.
Deși Vatican este mai mic (0.17 km pătraţi) faţă de Monaco (0.8 km pătraţi), nu are rezidenţi permanenţi. Dar Monaco este cea mai mică ţară locuită permanent, deşi este mai mică decât Central Park.
-Aproape în întregime acoperită de junglă - Surinam.
În Surinam, 91 % din suprafaţa sa este acoperită de junglă. O jumătate de milion de rezidenți trăiesc de-a lungul coastei din apropierea capitalei. Doar 5 % din populație (în principal indigeni) trăieşte în interiorul junglei.
-Aproape în întregime defrişată – Haiti.
Haiti este o țară grav afectată de despădurire, comparativ cu vecina ei Republica Dominicană.
-Cea mai mare țară fără ferme agricole – Singapoore.
Deși în lume există un număr de națiuni mici care nu au nici un fel de economie bazată pe agricultură (ex. Vatican). Singapoore este cea mai mare dintre orașele-stat !
-Cele mai multe limbi vorbite - Papua Noua Guinee.
Deși engleza este limba oficială a acestuistat, doar 1-2 % din populație o vorbește în fapt. Este țara cea mai diversă lingvistic din lume, cu peste 820 de dialecte vorbite (12 % din totalul mondial).
-Cei mai mulţi oameni educați – Canada.
Cu 50 % din populația sa educat la nivel postliceal, Canada este ţara cea mai educată din lume. Este urmată de Israel la 45 % și Japonia cu 44 %.
-Ţara cu cea mai mare suprafaţă de deşert – Libia.
Cu 99 % din țară acoperită de deșert, Libia este unul dintre locurile cele mai aride din lume. În unele dintre regiunile sale nu cade nici măcar o picătură de ploaie timp de decenii !
-Cea mai violentă ţară din lume – Somalia.
Deși în ultimii trei ani Irak a fost socotită cea mai puțin pașnică țară din lume, Indicele de pace global claseză anul acesta Somalia pe locul întâi.
-Ţara care produce cea mai mare cantitate de oxigen din lume – Rusia.
Siberia este acoperită de aproximativ 25% din pădurile lumii (o suprafață mai mare decât cea a Statelor Unite), făcând din Rusia cel mai mare convertor de CO2 în compuși respirabili.
-Cel mai mare producător de opiu – Afganistan.
Aproape incredibil, Afganistanul produc cantitatea enormă de 95 % din opiul lumii. Nici măcar după 10 de ani de ocupație, forțele americane nu au micşorat această „industrie“.
-Cei mai mulți oameni în spatele gratiilor - Statele Unite.
Când vine vorba de locuitori încarceraţi, Statele Unite este lider mondial de necontestat.
Cu 2,2 milioane de oameni în spatele gratiilor, SUA, deşi are doar 5 % din populația lumii, se poate mândri cu cei mai mulţi puşcăriaşi (25 % dintre cei încarceraţi în toată lumea). China este pe locul al doilea cu 1,5 milioane și Rusia a treia cu 870.000.
in Tokyo se afla o frumoasa moschee (din 1938, construita de imigrantii turci), fiind una dintre cele mai imp din Japonia; Marea Liga a japonezilor musulmani (prima organizatie oficiala) a fost infiintata in 1903 si inca mai exista; exista colaborari intre universitatile islamice si cele japoneze; exista schimburi comerciale intre state islamice si Japonia; prim-ministrul japoniei era in vizita in Orientul Mijlociu (Ierusalim) cand a vorbit despre cei doi ostatici luati de org statul islamic si pt care se cere recompensa (afirmatia de la pct s) tocmai a fost contrazisa);
guvernul japonez nu recurge in recensaminte la statistici pe baza credintelor religioase ale cetatenilor si nu se stie exact cati musulmani sunt azi in Japonia dar primii, spun unii, au ajuns acolo prin 1853…
Cercul islamic al Japoniei organizeaza anual conferinte tematice in Tokyo…
in Japonia exista o comunitate a musulmanilor, cei mai multi locuind in si pe langa Tokyo..
o simpla cautare pe net arata ca ceea ce se zice mai sus despre Japonia si Islam nu e (tocmai) real… despre alte surse nu mai zic…
afirmatia de la pct i) e dezimformare crasa;
nici in alte state nu se aplica Sharia cetatenilor musulmani (se aplica, uneori, pnv, in comunitatile inchise);
nu se importa Coranul in araba (?!) dar se traduce la fatza locului…
niciun popor nu e atras de islam la modul general;
religia nu poate fi ingusta la minte, doar oamenii pot fi ingusti la minte;

poate ar trebui mentionate si sursa informatiilor pt ca cititorii sa isi contureze singuri opinia cu privire la credibilitatea sursei… Anatol Basarab nu mi se pare o sursa credibila…

so… nu va uitati in gura oricarui anatol…

Alte discuții în legătură

Craciun fericit!!!! Doina Elena Doina Elena Sper sa imi permita domnii administratori sa postez un mesaj de Sfintele Sarbatori. Cred ca fiecare simte nevoia sa transmita un gand bun celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mobilizare obligatorie în caz de război VasiLiescu VasiLiescu Bună ziua. Având în vedere că s-ar putea ca România (NATO) să intre intr-un conflict armat cu Rusia , doresc o dezbatere cât se poate de liberă și ... (vezi toată discuția)