avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Stiati ca...
Discuție deschisă în Cultură generală

Stiati ca...

…Insula Pastelui a fost descoperita de olandezul Roggeveen? Evenimentul s-a petrecut in ziua de Pasti a anului 1722.

…America de Sud avea o populatie aborigena de 10-20 milioane de oameni si cea mai mare diversitate lingvistica? Pe teritoriul ei se vorbeau peste 500 de limbi.

…metaterienii sunt o subclasa de animale primitive, caracterizate prin lipsa placentei? Cuprinde totalitatea marsupialelor.

…ursul koala este un marsupial arboricol? Spre deosebire de alti marsupiali are un buzunar care se deschide in jos.
:wassat:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 5 Decembrie 2023
Cele mai tari păcăleli de 1 aprilie din istorie

În "Deşteptarea" de miercuri, 1 aprilie, Vlad Petreanu şi George Zafiu ne-au împărtăşit cele mai tari păcăleli făcute în istorie de ziua dedicată lor la nivel internaţional.
*1* În 1957 reputatul post de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj detaliat despre recolta foarte bună de spaghetti din livezile de arbori de spaghetti din Elvetia. Reportajul a avut un succes uriaș, sute de telespectatori au sunat la redacție întrebând cum ar putea obține şi ei un copac de spaghetti să-l planteze în curte.
*2* În 1962 la postul național de televiziune suedez doi fizicieni au explicat audienței cum îşi pot face singuri televizoare în culori dacă întind un ciorap de damă, de nailon, peste ecran. Ei au descris în termeni ştiințifici cum are loc refractia luminii in fibrele de nailon, exact ca-n tubul catolic al televizoarelor în culori. A urmat un val de reclamații furioase din partea telespectatorilor dezamăgiți că metoda n-a functionat.
*3* În 1976 un reputat astronom britanic a explicat la Radio BBC 2 că din cauza unei alinieri istorice între planetele Pluto, Jupiter și Terra, gravitatia pe pământ urmează să fie redusă în mod semnificativ. Astronomul le-a cerut ascultătorilor ca fix la 9:47 să sară ca să experimenteze imponderabilitatea la ei acasa.
Liniile telefonice s-au umplut ulterior de ascultatori care au descris convingator ca au simtit reducerea gravitatiei exact la ora precizata.
*4* În 1998 lanțul american de fast-food Burger King a publicat reclame în toate marile ziare pentru a anunța că a pus în vânzare hamburgerul pentru stângaci, în care toate ingredientele și condimentele sunt rotite cu 180°, astfel încât se poată bucura de ele în mod corect și stângacii.
S-au format cozi mari. Clienții voiau să se asigure că primesc hamburgerul corect și că nu se încurcă comanda lor - hamburgeri pentru stângaci livrat dreptacilor.
*5* Tot în 1998, într-un jurnal ştiinţific din statul american Alabama a apărut un articol în care se relata că Parlamentul urmează sa redefinească valoarea numărului PI de la 3,14159 etc la 3, la cererea bisericii şi ca să fie de acord cu valoarea precizată în biblie.
Parlamentul local a fost inundat de telefoane furioase ale alegătorilor care au cerut deputaților să lase pe PI in pace.
*6* În 2013 armata americană a anunţat că începe să înroleze şi pisici, nu doar câini, în rândul trupelor speciale. Anunțul publicat în Jurnalul Oficial al armatei preciza că se caută pisici sănătoase, agile şi capabile să sara cel puțin 2 m şi jumătate înălțime, care vor fi folosite şi antrenate să zgârâie, muşte şi să scuipe inamicii.
Citate celebre despre cafea
de Elena Alina Constantinescu

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume. Bauta in fiecare dimineata, imbunatateste activitatea cerebrala si stimuleaza circulatia sangelui. In randurile de mai jos, iata cele mai interesante 10 citate despre cafea:
1.Cafeaua este aurul omului obisnuit si, precum aurul, creeaza fiecaruia sentimentul de bogatie si de noblete. (Seicul Abd-al-Kadir)
2. Cafeaua este neagra ca diavolul, fierbinte ca iadul, pura ca un inger si dulce ca dragostea. (Charles Maurice de Talleyrand-Périgord)
3. Daca eram femeie, as fi folosit cafea pe post de parfum. (John Van Drute)
4. Daca as bea suficienta cafea, as putea conduce lumea. (Stephanie Piro)
5. In spatele oricarei femei de succes se afla o cantitate considerabila de cafea. (Stephanie Piro)
6. Judec un restaurant dupa paine si cafea. (Burt Lancaster)
7. Cafeaua ne face severi, seriosi si filozofi. (Jonathan Swift)
8. Nu rad niciodata inainte de a bea o ceasca de cafea. (Clark Gable)
9. Am renuntat la cafea. Este ca si cum m-as fi despartit de iubit. (Sandra Bullock)
10. Inteligenta unui barbat este direct proportionala cu cantitatea de cafea pe care o bea. (Sir James Mackintosh)

Sursa: www.thekitchn.com
[ link extern ] /
Charles Dickens scria cu faţa spre nord.
Autorul englez scria şi dormea cu faţa spre nord, aliniindu-se cu polii pământului. El făcea acest lucru deoarece credea că aşa işi va putea îmbunătăţi creativitatea. Dacă dormea în alte locuri, el rearanja patul, de aceea avea întotdeauna cu el o busola.

Experimentează somnul cu capul către nord şi vezi în ce măsură această abordare îţi dă mai multă energie creativă.
Cele mai amuzante legi ale lui Murphy

Legile lui Murphy au la origine o persoană reală. Inginerul american Edward Aloysius Murphy Jr. lucra în 1949 la Institutul de Tehnologie al Forţelor Aeriene Americane, când a declarat despre asistentul său: „Dacă există vreo posibilitate de a greşi, o va face”. Pornind de la acest enunţ, singurul original, s-au dezvoltat nenumărate legi de acest tip.
Originea legii lui Murphy
Inginerul american Edward Aloysius Murphy Jr. (1918 – 1990) a considerat enunţul „dacă are vreo posibilitate de a greşi, o va face”, un principiu de bază al „proiectării preventive”, în care trebuie asumate cele mai defavorabile condiţii de operare şi funcţionare şi s-a opus interpretării într-un mod amuzant a legii. Însă acest lucru nu a putut stăvili naşterea a sute de legi ale lui Murphy. Originea singurei legi enunţate de Murphy a fost dezvăluită în 1977 de ziarul "Los Angeles Times". În anul 1949, pe când se lucra la proiectul MX981, inginerul Edward A. Murphy, enervat de proasta funcţionare a unei curele de transmisie, cauzată de îmbinarea incorectă la capetele curelei, a exclamat: „Dacă există vreo posibilitate să greşească, o va face !", referindu-se la tehnicianul care primise această sarcină. După câteva săptămâni de la incident, în timpul unei conferinţe de presă, un superior al lui Murphy Jr. a explicat că rezultatele excelente pe care echipa le obţinuse în ultimii ani se datorau "încrederii noastre absolute în legea lui Murphy“, după cum a găsit de cuviinţă să o numească ....
Cele mai amuzante legi ale lui Murphy, inspirate de enunţul inginerului american.
1. Când oamenii sunt liberi să facă ceea ce vor, de regulă se imită unul pe altul.
2. Studenţii care obţin nota 10 vor spune că profesorul este o somitate.
3. Expertul este o persoană care a făcut toate greşelile posibile într-un domeniu foarte restrâns de activitate.
4. Dacă ceva pare uşor, sigur este greu de făcut. Dacă pare greu, este aproape imposibil de făcut.
5. Utilitatea anticipată a unui lucru pe care abia l-ai cumpărat este invers proporţională cu utilitatea lui reală.
6. Populaţia planetei creşte continuu, în timp ce inteligenţa ei rămâne constantă.
7. Probabilitatea unui tânăr de a întâlni o femeie frumoasă creşte în progresie geometrică atunci când este însoţit de: a) prietena lui; b) sotia lui; c) un prieten mai bogat şi mai atrăgător.
8. Coşurile apar pe faţă cu o oră înainte de întâlnire.
9. Să greşeşti este uman, dar să dai vina pe altcineva este şi mai uman.
10. Cel care râde la urmă, probabil nu a înţeles gluma.
11. Dacă îţi place modelul, nu vor avea numărul tău. Dacă îţi place modelul şi au numărul tău, este prea scump. Dacă îţi place modelul, au numărul tău şi îl poţi cumpăra, se va rupe la prima îmbrăcare.
12. Probabilitatea să întâlneşti pe cineva cunoscut creşte atunci când eşti cu cineva cu care nu trebuie să fii văzut.
13. Dacă ajuţi un prieten la nevoie, te va ţine minte. Data viitoare când va avea nevoie de ceva, va apela tot la tine.
14. Secretul succesului este sinceritatea. Falsific-o şi obţii imediat succesul dorit.
15. Munca în echipă este esenţială. Ea îţi permite întotdeauna să dai vina pe altcineva.

Citeste mai mult: adev.ro/nnnw0s

[ link extern ] /
… pisicile, la fel ca rudele lor mai indepartate, leii, torc atunci cand sunt relaxate. Cercetarile efectuate au aratat ca nu exista doi lei care sa toarca identic.

… inima unui elefant poate cantarii pana la 20 kg, iar creierul sau atinge 5 kg in medie

… ariciul are 36 000 ace.

… caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete.

… greierele reuseste sa cante frecandu-si aripile una de alta. Cu cat aerul este mai cald cu atat numarul cri-cri-urilor este mai mare.

Alte discuții în legătură

Craciun fericit!!!! Doina Elena Doina Elena Sper sa imi permita domnii administratori sa postez un mesaj de Sfintele Sarbatori. Cred ca fiecare simte nevoia sa transmita un gand bun celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mobilizare obligatorie în caz de război VasiLiescu VasiLiescu Bună ziua. Având în vedere că s-ar putea ca România (NATO) să intre intr-un conflict armat cu Rusia , doresc o dezbatere cât se poate de liberă și ... (vezi toată discuția)