avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Stiati ca...
Discuție deschisă în Cultură generală

Stiati ca...

…Insula Pastelui a fost descoperita de olandezul Roggeveen? Evenimentul s-a petrecut in ziua de Pasti a anului 1722.

…America de Sud avea o populatie aborigena de 10-20 milioane de oameni si cea mai mare diversitate lingvistica? Pe teritoriul ei se vorbeau peste 500 de limbi.

…metaterienii sunt o subclasa de animale primitive, caracterizate prin lipsa placentei? Cuprinde totalitatea marsupialelor.

…ursul koala este un marsupial arboricol? Spre deosebire de alti marsupiali are un buzunar care se deschide in jos.
:wassat:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 5 Decembrie 2023
Cei mai ghinionişti şapte oameni ai planetei

De unii pare să se ţină ghinionul scai, alţii au dus la extrem arta de a fi la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Muşcaţi de rechini sau de şerpi, loviţi de fulgere, bombe atomice sau pur şi simplu de soartă, toţi aceşti şapte oameni au ceva în comun. Au supravieţuit doar pentru a putea depune mărturie cât ghinion au avut ...
1) Japonezul lovit de DOUĂ bombe atomice
Tsutomu Yamaguchi, care locuia în Nagasaki, unde lucra pentru compania Mitsubishi, se afla în călătorie de afaceri în Hiroshima pe 6 august 1945, ziua în care oraşul a fost lovit de prima bombă atomică lansată de SUA. Tsutomu Yamaguchi se pregătea să plece din Hiroshima, însă a realizat că şi-a uitat în oraş permisul de liberă trecere, aşa că s-a întors. La ora 8:15, bomba atomică a căzut în centrul oraşului, suprinzându-l pe Tsutomu Yamaguchi la mai puţin de 3 kilometri de locul impactului.
Japonezul s-a ales cu timpanele sparte, a orbit temporar şi a suferit arsuri pe o bună parte a jumătăţii stângi a corpului. Tsutomu Yamaguchi a petrecut o noapte într-o tabără medicală, unde a fost tratat de urgenţă, părăsind oraşul a doua zi.
Astfel, Tsutomu Yamaguchi s-a întors în Nagasaki, unde s-a internat în spital. Încă plin de bandaje, conştiinciosul japonez s-a înapoiat la muncă pe 9 august 1945. La ora 11.00, în timp ce Tsutomu Yamaguchi îi povestea şefului său prin ce trecuse la Hiroshima, Nagasaki a fost lovit de cea de-a doua bombă atomică lansată de armata SUA. Din fericire pentru Tsutomu Yamaguchi, a doua bombă nu i-a cauzat răni serioase.
În 2009, Tsutomu Yamaguchi a fost recunoscut oficial de către guvernul Japoniei drept singura persoană care a supravieţuit ambelor explozii nucleare. Japonezul a murit de cancer la stomac în 2010, la vârsta de 93 de ani.
2) Singurul din oraş care nu a câştigat la loto
În 2012, orăşelul Sodeto, din Spania, devenea localitatea milionarilor în euro, după ce fiecare familie din cele 70 de gospodării ale localităţii juca aceleaşi numere câştigătoare la loteria de Crăciun, cu premiul cel mare de 700 de milioane de euro.
Numerele au fost propuse de asociaţia gospodarilor din oraş (care cuprindea toate gospodăriile) ai cărei membri au vizitat fiecare casă pentru a vinde biletele ... Fiecare casă, mai puţin cea a lui Cotis Mitsotakis, un realizator de film grec a cărui locuinţă se afla cam la un kilometru de centrul micuţului oraş.
Grecul este acum singurul locuitor din Sodeto care nu este multimilionar ...
3) S-a scufundat cu Titanicul. Şi cu RMS Olympic. Şi cu HMHS Britannic.
În 1911, Violet Jessop, o britanică de 23 de ani, lucra ca stewardesă la bordul vasului transatlantic RMS Olympic, cea mai mare ambarcaţiune civilă a vremii. La 20 decembrie vasul s-a ciocnit de crucişătorul HMS Hawke, lângă insula Wight, suferind avarii grave, dar reuşind să se întoarcă în portul Southampton.
Un an mai târziu, Violet s-a angajat pe RMS Titanic, numărându-se printre persoanele salvate de RMS Carpathia, după celebra tragedie.
Apoi, în timpul Primului Război Mondial, Violet Jessop s-a angajat ca stewardesă pe nava medicală Britannic. Ambarcaţiunea a lovit o mină marină în Marea Egee, scufundându-se lâgă insula greacă Kea. 30 de oameni au murit în acest accident, însă Violet s-a numărat printre cei care au fost salvaţi.
După război, Violet Jessop a continuat să lucreze ca stewardesă pe diferite vase. Femeia a murit în 1971, de insuficienţă cardiacă.
4) Americana lovită de uragan. De 5 ori ...
Melanie Martinez a pierdut patru case în ultimii 50 de ani, toate devastate de uraganele Betsy (1965), Juan (1985), George (1998) şi Katrina (2005).
Totuşi, femeia, care locuieşte în Louisiana, refuză să plece din acest loc într-un stat mai sigur.
„M-am născut aici, aici este casa mea”, spune Melanie.
În 2012, impresionaţi de povestea femeii, realizatorii show-ului TV „Hideous Houses” au decis să investească 20.000 de dolari pentru a-i reface ultima casă în care locuise. La câteva luni, însă, uraganul de categoria 1 Isaak i-a dărâmat locuinţa abia refăcută.
„Am pierdut cinci case în cinci furtuni. De fiecare dată o mătură la pământ”, a spus Martinez, supranumită de mass-media drept cea mai ghinionistă femeie din America.
5) Muşcat de rechin, de şarpe, lovit de fulger ...
Erik Norrie a ajuns la spital pe 29 iulie 2013 cu o bucată lipsă din picior, după ce fusese muşcat de un rechin în timp ce pescuia cu suliţa în Bahamas. Norocul lui Erik a fost că socrul său se afla în preajmă şi l-a putut aduce la mal, unde i-a legat piciorul cu un garou până să vină ambulanţa.
Vizitat de presă la spital, Erik Norrie nu s-a arătat foarte impresionat sau afectat de ceea ce păţise. Avea experienţă în astfel de accidente. Erik le-a povestit ziariştilor că de-a lungul vieţii a mai fost muşcat şi de un şarpe cu clopoţei. Şi lovit de fulger ...
6) John „Calamitate”
John Lyne, din Marea Britanie, poreclit de prieteni John „Calamitate” are la activ, până la 54 de ani, nu mai puţin 16 accidente grave. În copilărie John a căzut dintr-o căruţă trasă de cal, doar pentru a fi călcat apoi de o camionetă. Ca adolescent a căzut dintr-un copac şi şi-a rupt braţul. În drum spre spital, autobuzul în care se afla a suferit un accident în care John şi-a rupt acelaşi braţ pentru a doua oară în acea zi. Coincidenţă sau nu, aceste lucruri s-au petrecut într-o zi de vineri 13 ...
Ca adult, John Lyne a trecut prin trei accidente auto, a fost lovit de fulger, a fost surprins de o avalanşă, într-o surpare de pământ, iar în 2006 a căzut într-un canal, ajungând din nou la spital şi în paginile ziarelor.
7) Jefuit, înjunghiat, muşcat, trăsnit ...
John Wade Agan, un american de 47 de ani, a crezut iniţial că are ghinion când un client al taxiului pe care îl conducea l-a jefuit, bătut şi îndesat în portbagaj. La scurt timp după acest incident, John Wade a fost nu doar jefuit, ci şi înjunghiat în piept cu un cuţit de bucătărie, în 2008. Plecat în vacanţă un an mai târziu, John Wade a fost muşcat nu de unul, ci de doi şerpi în acelaşi timp.
Au urmat doi ani de calm, după care Wade a ajuns din nou la spital. De data asta lovit de fulger în timp ce vorbea la telefonul fix din propria casă.


Stiati ca
Trăim într-o lume fascinantă, în care lucrurile care ne înconjoară poartă secrete cu greu de imaginat. Odată ce știința evoluează, oamenii înțeleg că natura ascunde mai multe secrete și mistere decât și-ar putea imagina.
Pentru a înțelege Universul avem nevoie să înțelegem natura umană și apoi lumea în care trăim. Știm că aceasta este de o complexitate greu de definit și pentru a întări această idee, iata câteva dintre cele mai fascinante lucruri pe care probabil nu le știați.
1. Recent, s-a descoperit în spațiu un rezervor care conține de 140 de miliarde de ori mai multă apă decât pe Terra. Atunci când vom rămâne fără apă probabil că vom apela la această rezervă.
2. Presiunea atmosferică de pe Neptun crează ploi de diamante.
3. Din 1846, de când s-a început monitorizarea lui Neptun, planeta nici până în prezent nu a reușit să înconjoare Soarele o singură dată.
4. Stelele pe care le vedem noaptea pe cer pot să nu mai existe. De fapt, ceea ce se vede este doar lumina lor, care vine de la milioane de ani lumină distanță.
5. Lacul Vostok se află la o distanță de 4000 de metri sub gheață și ciudat este că niciodată nu îngheață.
6. Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, deține o șesime dintre toate terenurile lumii. Oare ce face cu ele ?
7. Exista peste 500 de limbi care sunt vorbite de mai puțin de 10 oameni.
8. În 2022, finala Cupei Mondiale se va desfășura în orașul Luz, care încă nu există.
9. Numărul posibilităților unui joc de șah este comparabil cu numărul atomilor existenți în Univers, adică aproape de infinit.
10. Până la vârsta de 22 de ani, Alexandru cel Mare a cucerit jumătate din lume.
11. A respira într-o zi aerul din orașul indian Mumbai este echivalentul cu a fuma aproape 3 pachete de țigări pe zi.
12. Suprafața Rusiei este mai mare decât suprafața planetei Pluto.
13. Greutatea totală a furnicilor care există pe Terra este echivalentă cu greutate tuturor oamenilor.
14. Pe Pământ se produce atât de multă hrană încât ar permite unui om să mănânce peste 2700 de calorii pe zi. Și totuși, oamenii mor de foame !
15. Macacii din Japonia fură portofele și folosesc fisele pentru a cumpăra mâncare de la automatele din anumite zone.
16. Inima unei balene albastre este la fel de mare precum o mașină.
17. Dacă mănânci ficatul unui urs polar, mori din cauza unei supradoze de vitamina A.
18. Creierul uman procesează informația în circa 80 de milisecunde.
19. Poți încălzi o ceașcă de cafea cu energia rezultată în urma țipătului. Singura problemă este că trebuie să țipi 8 ani, 7 luni și 6 zile.
20. În picioarele omului există peste 250.000 de glande sudoripare.
Culoarea codului de bare la pasta de dinti.

Procentul acelora dintre noi care se uită atunci cand aleg pasta de dinti, la culoarea dreptunghiului pus in partea de jos (pe lipitura) a tuburilor cu pasta de dinti este cu siguranta foarte mic.
Aceasta culoare prezinta informatii despre compoziția pastei de dinți și implicit a ceea ce pui în gură în fiecare zi.
Verde – Natural
Albastru – Natural + Medicamente
Roșu – Natural + Chimicale
Negru – Doar chimicale
Sfaturi stramosesti pentru sanatate.
Batranii nostrii stiau sa se ingrijeasca de propria lor sanatate, fara a da fuga la doctor pentru antibiotice.

Cine bea apa înainte de masă – va fi tânăr pentru o viață.
Hepatita pleacă de la rubarbă fiartă.
Mai în vârstă e bărbatu – să mănânce multă ceapă !
Usturoi, suc de aloe pielea de pe mâini o fac ca nouă.
Usturoi pe stomac gol – învingi virusul nasol.
Usturoi, lămâi și miere – dispneea n-are putere.
Morcov, cătină și miere – ulcer varicos va piere.
Mănâncă miere și lămâie – și tusea pleacă de la tine.
Cu suc de ridiche neagră reumatismul o să treacă.
Dureri articulare și de spate – aplică brusture la toate.
Artrita, guta și scleroza – de pepeni verzi mănâncă doza.
Cu ciuperca pe picioare – mergi pe iarbă când roua-i mare.
Scabie pe piele ai – cu aburi de apă sărată să dai.
Frunză de plop tremurător ai aplicat – hemoroidul a plecat.
Pe călcâi lămâie unge – durerea nu te va străpunge.
Enurezis de nu vrei să ai – semințe de mărar să bei în ceai.
A merelor pectină duce departe colesterina.
Faringita ta va piere de măcieș, lămâie, miere.
Castraveți, morcovi și sfeclă – liber ești de toate pietre.
Dacă ai radiculit hreanul proaspăt te-a izbăvit.
Rădăcini uscate de harbuz de colită te ajută.
Malaria nu se vede dacă pui pelin în perne.
Dacă stomacul strică scaunul – patlagină să mănânci, ca taurul.
Furunculoza îți face griji – ceapă să mănânci până să plângi.
Să fii prieten cu albine și de doctori să uiți bine.
Suc de ceapă bea cu miere și răceala ta va piere.
Cum răceala te-a frapat – ceapă cu miere bea în pat.
Din podbal și tei bei ceai, dacă gripă încă ai.
Ai durere la picioare – cu rostopasca fă o baie mare.
Vezi vena din exterior – cu oțet de mere o ungi ușor.
Sucuri bei, legume papă – sănătos vei fi deodată.
SFATURI

1. Bea multa apa
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata .
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Canta, danseaza si joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit anul trecut.
8. Aseaza-te, in liniste,cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si mergand, surade si asculta iarba cum creste.
Personalitate
11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea multe. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.
Societate
24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si prietenii tai, Da. Pastreaza legatura.
Viata
31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul deci stai cat mai mult in natura.
34. Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba …
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit !
Ultimul si nu cel mai putin important sfat.
39. De transmis aceste sfaturi tuturor celor pe care ii iubim.

Alte discuții în legătură

Craciun fericit!!!! Doina Elena Doina Elena Sper sa imi permita domnii administratori sa postez un mesaj de Sfintele Sarbatori. Cred ca fiecare simte nevoia sa transmita un gand bun celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mobilizare obligatorie în caz de război VasiLiescu VasiLiescu Bună ziua. Având în vedere că s-ar putea ca România (NATO) să intre intr-un conflict armat cu Rusia , doresc o dezbatere cât se poate de liberă și ... (vezi toată discuția)